Chytrá domácnost

Nová osobní váha Withings Body Scan změří i EKG a odhalí neuropatii

Fracnouzská společnost Withings se po koupi i následném odtržení od Nokie stále věnuje vývoji chytrých zdravotních zařízení. Na CESu představila Body Scan. Označit jej za „osobní váhu“ už možná působí trochu urážlivě, zařízení toho umí mnohem víc.

Už předchůdce nazvaný Body Cardio toho zvládl hodně. Mimo hmotnosti odhadoval BMI, skladbu těla (poměr svalů, kostí, tuků a vody), měřil srdeční tep a rychlost pulzové vlny.

Body Scan navíc dostal madlo s elektrodami a navíjecím kabelem. Díky tomu slibuje ještě přesnější měření složení těla a přibylo též šestisvodové EKG, které má pomoci odhalovat srdeční arytmii / fibrilaci síní. Withings již EKG integrovalo do hodinek nebo tlakoměru. Zde by ale teoreticky měla analýza být nejpřesnější, protože elektrody se dotýkají vzdálenějších míst na těle.

withings-body-scan.jpg

Půjde také o vůbec první běžné spotřebitelské zařízení pro monitorování neuropatie dolních končetin (tím trpí například prezident Zeman). Zařízení má činnost nervů v chodidlech oskenovat během 30 sekund.

Kompletní měření všech veličin zabere minutu. Stačí se tedy bosýma nohama postavit na Body Scan, uchopit madlo a počkat na výsledek. Základní informace Withings zobrazí na barevném displeji, veškerá data pak přes Wi-Fi odešle do mobilní aplikace Health Mate. Na jedno nabití má Body Scan vydržet celý rok.

Withings Body Scan se začne prodávat až v druhé polovině roku, jakmile jej schválí americké a evropské úřady. Předpokládaná cena bude 300 eur (7500 Kč), dvojnásobek toho, co běžně stojí Body Cardio.

Diskuze (2) Další článek: Proč věříme lhářům aneb jaké strategie klamu na nás nejvíce zabírají

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,