Nová kniha: C++ bez předchozích znalostí

Staňte se také programátorem

Setkali jste se už se situací, kdy jste potřebovali malý, jednoduchý program, který by něco spočítal, vyhodnotil nebo třeba jenom upravil textový soubor podle určitých kritérií? A doba strávená hledáním toho správného nástroje se začala blížit manuálnímu zpracování daného problému? Nalezený program nesplňoval úplně požadavky, byl zbytečně komplikovaný, placený, nebo se ho dokonce nepodařilo nalézt vůbec?

Pokud jste alespoň na jednu z otázek odpověděli kladně, možná je ten správný čas, abyste se naučili takový program napsat. Nevíte jak na to? Nikdy jste neprogramovali? Pak je kniha C++ bez předchozích znalostí určena právě vám.

TIP: Prohlédněte si obsah knihy nebo ukázkovou kapitolu.

Praktický průvodce pro samouky

C++ bez předchozích znalostí

Autor jednoduchým způsobem na řadě příkladů pomalu odhaluje základy populárního jazyka C++, které si čtenář velmi rychle osvojí a může začít tvořit svoje první prográmky – ať už to bude počitadlo mezer v textovém souboru nebo zkoušečka matematiky pro neposedné ratolesti.

České vydání bylo aktualizováno na o použití Microsoft Visual Studia 2008. Jednotlivé zdrojové kódy příkladů je možné stáhnout na webu knihy a neztrácet čas jejich opisováním. Pro ověření nově nabytých znalostí lze využít na konci každé kapitoly test.

Co se naučíte

S touto praktickou učebnicí se mimo jiné naučíte:

  • Jak psát kód v prostředí Visual Studia 2008
  • Jak pracovat s různými datovými typy a pamětí
  • Jak vytvořit své první proměnné a jak je využít ve svých programech
  • Jak začlenit do programu podmínky a cykly
  • Jak vytvořit své vlastní funkce
  • Jak správně pracovat s řetězci
  • Jak využít ukazatele, pole a jak pracovat se soubory

Více informací, obsah i ukázkovou kapitolu najdete na webové stránce knihy.

Další knihy z edice Bez předchozích znalostí pokrývají i jiné programovací jazyky - Javu, Visual C#, Visual Basic, PHP a MySQL či SQL.

Diskuze (61) Další článek: Zprávy Živě: Týdenní souhrn novinek ze světa IT

Témata článku: , , , , , , , , ,