Apple | Klávesnice | MacBook

Nová klávesnice v MacBooku Pro je nejen tišší, ale řeší i problém s prachem, který způsoboval poškození kláves

Nové MacBooky Pro mají v rámci poměrně krátkého času už třetí generaci klávesnice s mechanismem „Butterfly“, což samo o sobě naznačuje, že s touto konstrukcí nebylo něco v pořádku už od začátku. Minulá generace totiž trpěla na poškození v důsledku prachu, kdy přestaly fungovat jednotlivé klávesy.

Apple to zatím oficiálně nepřiznal, protože se prý nejednalo o problém, který by se týkal většího objemu zařízení, ale nová generace klávesnice, která se zatím vyskytuje pouze u MacBooků Pro s novými čipy Intel Coffee Lake, naznačuje opak.

Jak zjistil web iFixit, v konstrukci samotných kláves totiž přibyla silikonová bariéra, která způsobuje nejen tišších chod kláves, ale také lepší ochranu proti prachu. Ten se díky tomu mnohem hůře dostane do vnitřní konstrukce klávesy, kde by mohl způsobovat problémy v kontaktu. Že se jedná o technologickou úpravu přesně pro tento problém, ukazuje i patent Applu z počátku tohoto roku.

Test rozdílu hlasitosti nové generace klávesnice proti předchozí. Rozdíl je opravdu znatelný a klávesnice v nových MacBoocích Pro je o dost tišší.

Uvidíme, jestli nová generace už nebude mít zmíněné problémy, protože je to určitě oblast, na kterou se nyní všímaví uživatelé a recenzenti budou zaměřovat mnohem více, než tomu bylo dříve.

Diskuze (10) Další článek: Celosvětový trh s prodejem počítačů poprvé od roku 2012 roste. Bude to nový trend?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,