Hewlett Packard (HP)

Nová kamera od HP umožní snadné skenování reálných objektů do 3D

HP na CESu představilo zajímavý doplněk pro počítače, který potěší nejednoho grafika, návrháře či tvůrce obsahu pro VR a AR. Kamera se podobá běžné webkameře a může být přichycena na jakýkoliv monitor, přičemž následně dokáže zachytit 3D i 2D objekty v reálném čase.

Celý proces zachycení probíhá tak, že jednoduše zvolený předmět postupně otáčíte před kamerou. Ta je navíc schopna rozpoznat, kde máte ruce a ty z výsledného modelu vyjme. Výsledný model lze použít jak pro běžnou grafiku, tak i pro tvorbu obsahu pro virtuální či rozšířenou realitu, kdy textury jsou ukládány zvlášť.

Technologie je to podobná, jako HP používá ve svých počítačích Sprout a ke svému fungování vyžaduje počítač s Windows 10, nejméně 4. generaci i7 procesorů od Intelu, USB 3.0 a 2.0, minimálně 16 GB RAM, 1,8 GB volného místa na disku a grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 960M či lepší. Požýadavky to tedy nejsou zcela nízké, s ohledem na schopnosti zařízení ale ne zcela neopodstatněné. HP Z 3D Camera se bude prodávat od května za cenu 599 dolarů.

Váš názor Další článek: Chytrý běžecký pás: má velký displej, kameru a stojí přes sto tisíc korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,