Notebooky | Lenovo

Nová generace ThinkPadů je tady: lepší displeje, rychlejší Wi-Fi a tenčí rozměry

  • Nové Ideapady S340 a s540 pro domácnosti
  • Nové Thinkpady X390, T490 a T590 pro firmy
  • A navíc k tomu externí displeje a domácí asistenti s displejem

Lenovo obnovilo produktovou řadu notebooků pro běžné spotřebitele i pro podniky. Nová generace podnikové klasiky T490 přináší zejména vylepšení doposud vyhrazená vyšším modelům, současně přidává několik chytrých vychytávek.

Lepší displeje a ochrana proti šmírování

Po stránce designu tu není moc novinek, pouze Thinkpad X390 Yoga nově dostane podporu dokování, kterou od loňského roku používají všechny hlavní Thinkpady.

Vylepšily se ale displeje, kde nyní můžete získat podporu Dolby Vision HDR s jasem 400 nitů, případě ochranné filtry zužující pozorovací úhly, které zabrání zvědavcům z okolí sledovat vaši obrazovku. Dokonce notebooky mohou přes IR kameru sledovat vaše okolí a pokud zjistí, že se vám někdo dívá přes rameno, automaticky zapnou ochranný filtr.

Všechny novinky Lenova v jednom videu:

Po stránce bezpečnosti se také vylepšila krytka webkamery, která nyní umí blokovat kromě normální kamery i tu IR. Právě IR kamery pro snadnější přihlašování se dostanou do většiny představených notebooků.

Pojďme si v následujících listech prohlédnout nové modelové řady Ideapad a Thinkpad. Koukneme i na nový mobilní displej a doplňky chytré domácnosti.

Diskuze (9) Další článek: Za drahá mobilní data si můžeme sami, říká ministryně. Nemáme tolik využívat Wi-Fi (aktualizováno)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,