Sluchátka | Sony | Zvuk

Nová bezdrátová sluchátka od Sony se chlubí špičkovou redukcí okolního hluku

Japonský výrobce elektroniky Sony představil koncem minulého týdne svá nová bezdrátová sluchátka. Hlavním lákadlem Sony WF-1000XM3 má být pokročilé potlačování okolního hluku. O své místo na slunci budou muset bojovat s nelehkou konkurencí v podobě Apple AirPods, Samsung Galaxy Buds či Xiaomi AirDots.

Funkci aktivního potlačování okolního hluku oceníte především při používání ve veřejných prostorech – například během cestování hromadnou dopravou nebo v letadle. Nutno říci, že ačkoli ji nabízí celá řada bezdrátových sluchátek, ne vždy funguje k naprosté spokojenosti jejich majitelů.

Bez drátů a bez hluku

Některá zahraniční média označují Sony WH-1000XM3 jako průlomový model. Podle mnoha recenzentů mohou tato sluchátka směle konkurovat současnému lídrovi tohoto segmentu, za kterého jsou považována Bose QC35 II.

Proti první generaci přináší nová verze především podstatné vylepšení v oblasti aktivního potlačování okolního hluku (ANC – Active Noise Cancelling). Sluchátka využívají technologii Dual Noise Sensor se dvěma mikrofony, jejichž úkolem je zachytávání zvuků okolního prostředí. Jejich ztlumení poté zajišťuje procesor QN1e, který generuje opačnou zvukovou vlnu, čímž původní zvuk eliminuje.

Proti předchozí verzi mají nová sluchátka jiný tvar a jsou vybavena dotykovou ploškou. Ta slouží ke snadnému ovládání některých funkcí – například vypnutí/zapnutí ANC či aktivaci režimu Ambient Sound, kdy je zvuk okolí přenášen do sluchátek, což oceníte třeba při pohybu v městském provozu.

Každé sluchátko je vybaveno vlastním bezdrátovým modulem s podporou aktuálního standardu Bluetooth 5.0. Sluchátka tak lze používat nezávisle na sobě – například jedno můžete mít v uchu, zatímco druhé se bude nabíjet v krabičce, která je součástí balení.

Nechybí USB-C a pouzdro k dobíjení

Pozoruhodná je výdrž sluchátek na jedno nabití – dle výrobce vydrží až 6 hodin se zapnutou funkcí potlačování hluku, nebo až 8 hodin bez ní. Pomocí pouzdra s integrovaným akumulátorem lze obě sluchátka nabít třikrát, což dává celkovou výdrž 24 hodin s a 32 hodin bez ANC. Deset minut nabíjení přitom stačí pro 90 minut přehrávání hudby.

Pouzdro se nabíjí přes konektor USB-C, jediným nedostatkem je v tomto směru absence podpory bezdrátového nabíjení. Součástí balení jsou kromě dvou sluchátek dále tři různé velikosti špuntů, nabíjecí kabel (bez nabíjecího adaptéru) a krabička určená pro uložení a nabíjení.

Bezdrátová sluchátka Sony WF-1000XM3 lze pořídit v černé, nebo bílé barvě, oficiální cena v ČR na stránkách Sony je 6 499 Kč. Zahájení dodávek je plánováno na 5. srpna.

Diskuze (50) Další článek: Podle vědce ze Stanfordu se rychle blíží konec sexuálního rozmnožování. Většina dětí bude ze zkumavek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,