Notebook Dell Vostro V13 (video)

Diskuze čtenářů k článku

23. 05. 2010 23:07

Tak uz je doma a panove, parada, davam 9 cuketek z 10ti

Tenky jako papir, uzasne LCD a i s Celeronem prekvapice rychly (Win7). Ano skutecne zadny louda typu Atom, kdo nezkusi neuveri. Samozrejme na strihani videa notasky a kor tyhle nejsou, ale subjektivne pri bezne praci nepoznam rozdil mezi timhle a svym C2D 2,2.

Viz zpracovani - Sice jsem cekal brouseny hlinik a ne strikany kov, ale zas na tom nepujdou videt otisky. Doufam ze to bude stejne odolna grafitova uprava jako na latitudech, kde ani po 4 letech nemusite poznat ze notas neni novy .)

Navic velmi tichy a chladny - coz nebyva pravidlem kdyz je book z kovu - ten sice lepe vede teplo ale tim padem jsou vetsinou i kovove soucasti vice zahrivany. vaha je skvela, konecne neco s cim muzete pracovat na kline aniz vym to prekazi.

Klavesnice je slusna, nicmene maly Enter me netesi, uz jsem si zvykl na EN verze Delliku s velkym ENTEREM, nevim proc evropske nesou maly enter :(

A za co ten jeden minusovy bodik? Ano, vim, stylovka za tak malo penez, ale hybe se :) Mozna je to tim ze se mi predtim usidlil na kline latitude, coz je jak blok betonu, navic s nasobnou cenou a o par set gramu vetsi hmotnosti, nicmene tohle Vostro je tenke a tim padem se i prohyba - jsem narocny, takze je to prvni co jsem zkousel, chytnete protilehle rohy a citite ze tuhost neni vysoka. Na praci bych se ho asi bal, naopak do kabelky bych si ho dal :D (kdybych nejakou mel). Zrovna premyslim jestli z Vostra neudelat svuj jediny notasek....na beznou praci pohodar....ale ruku na srdce, preci jen do terenu asi Latitude stale poslouzi lepe :)

A proc naopak 9 bodu? 3 jen diky NBD na 3 roky. Kdo vam tohle da v zakladni cene? Tenky, stylovy, kvalitni, slusne rozlozeni portu a hlavne FUNKCNI design. Velke plus za zadni rozsirenou listu. Skvele reseni ktere zname i z Adama....holt takovy Air se snazil, ale na ukor funkcnosti. Ale to uz jsou ulitby Applu na ktere si kazdy zykl...(pamatujete na predrazeny mobil co neumel MMS? )

Co bude ale vetsine cechacku vadit je cena. Co bych takovym vzkazal? Nebojte se, utracejte za nej, nebo si jej minimalne zajdete vyzkouset, mozna vam taky necha broucka (ci vetsiho brouka jako mne) v hlave :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 18:03

Tenhle notebook jsem měl ve výběru, ale narazil jsem na člověka který ho užívá služebně a ten mi to rozmluvil. Ona je ta HW konfigurace za 23 000 opravdu slabá a co víc - základní verze v západní Evropě, o USA ani nemluvě je s Win7 a stojí okolo 10k ! U nás je za patnáct s linuxem, a s win za 23 000. Úplně stejný je Dell Latitude 13, liší se jen jiným provedením loga na víku a tím že je k němu možné dokoupit spoustu korporátních služeb ale jinak je to to samé...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 05. 2010 12:46

Designove je notebook hodne povedeny, vypada pevne a ja osobne bych z nej mela dobry pocit. Skvele je i ze je vetsina povrchu matna. Absence DVD mechaniky neni nic zasadniho - pouzivam notebooky bez mechanik uz skoro dva roky a chybela mi za celou dobu jednou jedinkrat (upgrade na Win 7) a na to stacila externi DVD.

Co ale z notebooku dela nepouzitelnou vec jsou konektory a baterie. Jen dve USB?? A bez HDMI? Tohle je opravdu hracka k nicemu.

Ale opravdu rada bych vydela stejny designovy koncept v nejake upgradovane verzi (vic USB, HDMI, pouzitelnejsi baterie i za cenu nejakeho lehkeho prodlouzeni) - pak by to byl velmi povedeny kus

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 12:15

pekna recenzia na dost blby notebook. 2xUSB, nepritomny HDMI, v 13" nepritomna DVDRW (odpustitelne, ale preboha preco tak mala-slaba bateria????) a slaba bateria... Cisto apple styl, design design design.....design a potom az funkcie na poslednom mieste.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 12:46

Dobrý den,

nesouhlasím s vámi! Notebook jsem recenzoval pro časopis Connect! a tudíž mohu posuzovat. Ano, má málo konetorů, na druhou stranu je určen spíše do firemní sféry, kde HDMI není až taková bolístka, CD mechaniku jsem třeba já použil naposledy před rokem... 0,5 TB disk pak pojme spoustu dat a kdo dnes nemá externí USB disk? Navíc existují externí optické mechaniky za velmi dobré peníze. Trošku nedomyšlená je jistě obnova systému, kterou Dell řeší za pomoci DVD, to je slabina hlavně pro domácí uživatele! Měli to dát jako jiné firmy s možností obnovy Windows z pevného disku. Na druhou stranu, externí mechaniky jsou již v současnosti opravdu levné a ve firmách to nebude myslím větší problém...

Pro firmy je naopak bonusem 3 roky záruky s opravou do druhého pracovního dne u zákazníka (a tohle Dell prostě umí), to je to, co tento notebook odlišuje od jiných, podobně drahých zejména. Existuje pak možnost prodloužení na 5 let, přičemž jej stačí koupit nejpozději měsíc před vypršením té základní.

Malá baterie, což mě taky zamrzelo, je prostě daň za úzký profil (opravdu tam už není na více místo) a nízkou hmotnost, která je na 13,3" model luxusní! A výdrž i tak spoustě lidí bude stačit - když notebook většinu času jen nosí, ocení menší baterii za nížení hmotnosti.

A konstrukce je opravdu kvalitní, takže notebook není pouze o designu, i když ten je fakt pěkný!

Život je holt otázkou priorit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 13:40

mechanika ako taka je standardom pri konkurencnych 13" notebookoch, dokonca apple ju tam ma. V danej velkosti dokonca ma vydrz 7 hodin. Ak ten dell nema dvdrw, mohol mat 2 baterie, cize vydrz okolo 10 hodin mala byt. Notebook bez HDMI by som dnes nekupil, ci uz firemny alebo akykolvek, kedze pomaly kazdy monitor (a televizor) ma HDMI. A ma malo USB portov, 4 su idealny pocet - klavesnica, mys, tlaciaren, 1 volny pre usb veci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 05. 2010 14:27

notebook do firemní sféry a nemá konektor pro dokovací stanici? to vypadá, že jako firemní notebook může být použito všechno...

vypadá moc pěkně, i ty konektory bych oželel, protože když budu někde cestovat zapojím maximálně flashku, ale zase když budu cestovat, potrřebuju baterku, takže suma sumárum, asi vážně jen pro ty co chtějí s sebou nosti něco pěknhého

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 17:13

Je prezentován hl. jako pro malé firmy i domácí použití - na vyloženě korporátní nasazení je mířen špičkový Latitude! A, i když je dok super věc, sám jej mám v práci, tak hodně lidí jej oželí s tím, že ušetří. Ostatně Vostro jej nemělo nikdy. Takže Vostro je pro lidi, co nemají na vyloženě drahý notebook, ale nechtějí low-endový plasťáček s lesklým displejem. A to je fér!

HP má ve stejném ražení ProBook i Lenovo (někdy až trestuhodně) osekalo své ThinkPady, aby pokrylo větší spektrum uživatelů...

Na firemní úroveň Vostro u mě posunuje zejména profi záruka, což je nadstandard. A mnohem více ocením relativně velký a hlavně MATNÝ displej při hodně nízke hmotnosti na 13,3" notebook.

Baterka je daní za velikost, toť vše. Vyplňuje opravdu značnou část vnitřku. I tak to u Dellu vcelku vychytali, protože notebook je opravdu úsporný a z toho mála vytříská vcelku dost času... Ale ano, šlo jistě i design.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 05. 2010 16:28

Poslední dobou mám pocit, že Dell není schopen vydat rozumný notebook.

Co se týče designu, tak nechápu, jak může tohle někdo obdivovat, je to hnusná hranatá krabice, zevnitř samozřejmě nejlevnější nejobyčejnější černý plast. Poslední a snad i jediný designově zajímavý notebook od Dellu byl XPS 1330/1530, mimochodem ta 1330 váží jen asi o 100g víc než tento zázrak.

Baterka není daň za velikost, to je nesmysl. Takový MacBook Air má baterii 37 watthodin a vydrží 2x tolik v porovnání s tímto Dellem. Jistě, MacBook Air taky stojí 2x tolik, co ten to Dell, ale platforma je stejná, výkon vyšší, baterie o něco málo větší. Tak kam zmizely ty 2 hodiny výdrže?

Btw. 3roky NBD není problém dokoupit k HP, Lenovo, ASUS nebo ACER, dnes už o žádnou extra velkou výhodu nejde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 05. 2010 23:46

XPS M1330 vazi 2,2Kg (9cell baterie) :)

Dell ma tak sirokou nabidku ze si vybere temer kazdy, nejlevneji se tohle vostro da sehnat od 14K a prave kvuli tenkemu designu a vaze si ho porizuju. Mne se hodne libi, jsem zvedavy na vykon nejlevnejsiho modelu :)

Pouzivam i Latitudy, podobne maly a lehky je napr D430 ktery je nezmar, ale je fakt ze uz ma par let a tahle designovka vypada opravdu lakave...az me zarazila ta nizka cena.

Malo portu? proc? Mysku mam BT a USB disk se mi tam vzdycky vejde...dokonce nekdy pouzivam i tunnet,musim rict ze me osobne uz leta staci i dve USB. Co naopak vitam je zpracovai - a jak koukam u tohohle nebudu zklamany :) Hlinik je hlinik a nemusim se bat ze nahodou poskrabu nejakou plastovou lestenku.

,,Btw. 3roky NBD není problém dokoupit k HP, Lenovo, ASUS nebo ACER,,, a kdo si ho k nim koupi? Dell ji dava i k levnym modelum :) Navic pristup servisu je spickovy, uznaji neuznatelne, daji nahradu za poskozene...ja si je nemuz vynachvalit :) 50% booku u me dela servis :)

Proti Macbooku Air ma Dell Adamo ,) ne book Vostro co je k sehnani v us za necelych 10 000 :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 05. 2010 16:44

Ano a s autobaterií bude XPS M1330 vážit 15kg. 9cell není standardní baterie pro XPS M1330. Hmotnost XPS M1330 se standardní 6cell baterií je 1,9kg. Teď jsem ho vážil. Nicméně jsem se špatně podíval a následně zjistil, že V13 má 1,6kg, tedy o 300g méně než M1330

Proč by si někdo nekoupil NBD k jiné značce než Dell? Protože to není nabízeno automaticky? Tuhle logiku nechápu.

Pravdou je, že Kapsch ten servis zvládá dobře a problémy s nimi nemám. Nebýt toho servisu, tak je konkrétně třeba můj notebook úplně bezcenný, tak se ani nedivím, že tu záruku dávají ke všem modelům...

Tu výdrž jsem srovnával čistě z technického hlediska. Za cenu pod 10k by to byl OK notebook. Tahle konfigurace za 24k je podle mě úplně zbytečná.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 05. 2010 12:14

Ano a s autobaterií bude XPS M1330 vážit 15kg. 9cell není standardní baterie pro XPS M1330.

To nevim, ja zadny standardni XPS nevidel, v konfiguratoru je na vyber 3-6-9 pricemz vetsina lidi v mem okoli ma prave 9cell (a ja mam dva booky s 9cell, predchozi book mel max baterii, ten predtim taky) Je to asi jako bavit se o ,,standardnim,, motoru v Octavii....nic takoveho neni. Resp ,,stanadrdni,, jsou tedy vsechny 3 baterie.

,,Proč by si někdo nekoupil NBD k jiné značce než Dell? Protože to není nabízeno automaticky? Tuhle logiku nechápu. ,,

Co je na tom k nepochopeni? Kdyz k autu dam zdarma metalizu nebo lepsi vybavu, je jasne ze po takove moznosti sahne vic lidi, nez kdyby meli platit klasickou cenikovou cenu. Mozna i proto se delaji ty akce ,)

,,Nebýt toho servisu, tak je konkrétně třeba můj notebook úplně bezcenný, tak se ani nedivím, že tu záruku dávají ke všem modelům...,, proc si kupujes book ktery je pro tebe bezcenny? To zase nechapu ja.

Nevim komu dela Kapsh servis, mne delliky servisuje jina firma, ale taky si nestezuju, vyborny vstricny pristup.

Nicmene je pravda, ze bez NBD by pro me notebook taky nemel moc smysl. Potrebuji ho jako prac nastroj.

Mozna v tom vydim nevyhodu dellu, ze takovy servis podbizeji i obyc cechackum, kteri setri kazdou korunku a podobne veci pri domacim pouzivani neoceni :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 05. 2010 12:15

napsat vYdim s tvrdym Y muze jen debil :?D:D:D omlouvam se za cestinu, pisu v rychlosti :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
lC
11. 05. 2010 09:52

Už se poněm dlouho dívám, to ještě ani nebyl na trhu. . Prostě je to pro ty, kteří potřebují lehký, malý a stylový, s rozumným výkonem. :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 05. 2010 08:51

nevideli jste nekdo nejakou rozsahlejsi recenzi na Dell 6410 (nebo 6510, ktery bude asi dost podobny)? dik

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 05. 2010 09:19

Moc podobny si nebudou jelikoz Vymi zminovane ntb jsou latitudy. A latituda je urcena do firemniho segmentu tudiz obsahuji dokovaci stanice a oproti tomu to vostru ma cca 6 usb (jestli si dobre pomatuju) da se osadit az 9ti clankovou baterii, kvalitnejsi display, podsvetlena klavesnice mechanika a tuna dalsich veci. Takze bych toto vosto s latitude nesrovnaval

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 05. 2010 09:45

dik, specifikace z dell.cz znam ale bohuzel jsem nenasel zadnou nezavislou recenzi/benchmarky/apod - to je to, co hledam

(myslel jsem, ze podobne budou 6410 a 6510; ze je vostro neco uplne jineho je mi jasne)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 05. 2010 10:42

Ja mel 6410 v ruce, a jestli v hodnoceni oken vytahlo cca 6.2 jestli se nepletu je to uz dele, vydrz nemam odzkousenou jelikoz jsem delal jen instalaci. Oproti lenovu je celkem tlusty a tezkys (fakt je ze mel 9ticlankovou baterku) klavesnice jako vzdy super navic podsvetlane dela za sera ci tmy je proste bomba (navic podsvetleni je hodne dobre udelane)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 01:23

ntbk pre metrosexualov ktory sa nevyznaju do pocitacov, notebook naplni ich ocakavania - mozu sa pochvalit svojmu okoliu svojou dizajnovou "vecickou"

je to odporna draha cihla v kere navyse nic neni

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 01:04

designove velmi povedena vecicka i ta konstrukce se mi zamlouva, skoda te baterie, ta vydrz je na tak pekny notebook zalostna zaslouzil by si aspon 4-5hod

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 00:39

Neco takoveho shanim. Skoda jen te vydrze na baterku a absence digitalniho vystupu z grafiky :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 09:31

vy asi zhanta V13n

(n na konci nazvu u Dell-u znamna verziu s Linuxom)

n -kove su k dispozicii pri troch z pat Vostier...

http://www1.euro.dell.com/sk/sk/pad/notebooks/vostr... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 12:10

Konfigurator Dellu uz jsem nekolikrat zkousel, ale porad tam ne a ne najit pri konfiguraci moznost zvolit Ubuntu(to by slo sice taky pryc, ale dulezite je pro me nesypat penize do chrtanu microsoftu). U toho v13 pisou, ze je na vyber i Ubuntu, ale v konfiguratoru uz neni. Delam neco spatne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2010 16:37

Oficialne tam moznost nie je, ale kedze mam kontakt na distributora, tak viem, ze sa cez neho da objednat,,,

Konfigurator riesim s Dellom od nedele minuleho tyzdna

Vie aj to,ze za priplatok do 500eur ti za 4 tyzdne odladia akukolvek zmenu v systeme t.j aj Linux na systeme, kde sa neponuka v konfiguratore. Tych 500 EUR je priplatok za lubovolany pocet notebookov. Cize ak beries 100 ks tak je to 5 Eur/kus.

Zmerna na linux obnasa optimalizaciu BIOS-u (rozumej odstrenenie chyb v DSDT tabulke voci ACPI norme- Windows potrebuje chybnu DSDT tabulku, Linux ide 100% pri bezchybnej tabulke) ako aj odskusanie ovladacov ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor