NordVPN: užitečný pomocník pro ty, kteří se nechtějí nechat špehovat [recenze]

Názory k článku

miho  |  02. 07. 2020 13:28  |  Microsoft Windows 10 Chrome 83.0.4103.116

A loňský bezpečnostní průšvih tohoto poskytovatele VPN není v článku zmíněn proč? Stane se každému... ale jen křivák na to reaguje tak, že nejdříve tají, když to prosákne tak tutlá a když už to ututlat nejde tak bagatelizuje.https://www.theverge.com/2019/10/21/20925065/nordv...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
bagrous  |  02. 07. 2020 14:07  |  Macintosh OS X AppleMAC-Safari 5.0

Jaké zkušenosti máte s ProtonVPN? Uvažuji o této službě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
AjaFreeman  |  02. 07. 2020 14:24  |  Microsoft Windows 10 Chrome 80.0.3987.132

Článek 13 Listiny uvádí: Nikdo nesmí porušit listovní tajemství ani tajemství jiných písemností a záznamů, ať již uchovávaných v soukromí, nebo zasílaných poštou anebo jiným způsobem, s výjimkou případů a způsobem, které stanoví zákon. Stejně se zaručuje tajemství zpráv podávaných telefonem, telegrafem nebo jiným podobným zařízením.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Net.Xtreme  |  02. 07. 2020 16:54  |  Microsoft Windows 10 Chrome 83.0.4103.116

Já jsem s NordVPN vcelku spokojen. Za rozumnou cenu se mohu podívat na Netflix nejen v USA (v tomhle mě dříve zklamal ProtonVPN, maily mají dobré, ale na Netflix jsem se dostal jen z americké lokace, nevím, jestli už podporují i jiné lokace). HBOGo mi bohužel nefunguje ani, když jsem připojený přes český server:/ A najde se pár serverů, kde musím prozkoušet 50 serverů než se mohu připojit, to je poměrně otravné. Rychlost připojení je většinou docela vysoká, pokud jde o bezpečnost, tak VPN samotné nevěřím, stejně se připojuji šifrovaně, kde to jde:)
Kdyby internet a multimediální obsah nebyl v různých zemích různý, tak VPN nepoužívám, nemyslím, že je to u nás nutnost (jako třeba v Číně), ale je to příjemný bonus. Ale regionální obsah mě docela vadí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Akademik CZ  |  02. 07. 2020 18:44  |  Microsoft Windows 10 Firefox 78.0

zase neoznačenej reklamní článek ? Žive Živě ty to vedeš.
1. část článku vysvětlijící co je VPN a na co a proč jí použít je super... ale tím jste měli skončit a ne neskrytě tlačit komerční řešení jedné firmy která si to zřejmě zaplatila ne ?
Jinak byste přeci museli zmínit třeba VPN v prohlížeči Opera, která je fumkční a zcela zdarma..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Ditys  |  02. 07. 2020 19:57  |  Microsoft Windows 10 Firefox 56.0

Mně by třeba (především) zajímalo, jaké údaje jsou vyžadovány při registraci (čím méně, tím lépe), a jak probíhá platba.K čemu je mi anonymita, když někam musím zadat všechno včetně jména psa

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Lolofon  |  02. 07. 2020 20:16  |  Macintosh OS X AppleMAC-Safari 5.0

Ping stvrt sekundy, ale pripojenie sa na rychlosti neprejavilo?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
opat  |  02. 07. 2020 20:41  |  Android Chrome 79.0

Akce tam mají furt, teď když sem to otevřel, tak je tam 74,55E na 2 roky, takze jste si pánové měli s nimi vyjednat alespoň nějaký referral , když už ten článek nebyl v premium ranku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Kuba12345678  |  02. 07. 2020 20:54  |  Android Chrome 77.0

k cemu to je proboha dobre....k nicemu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 07. 2020 20:56 | Linux Chrome 80.0.3987.163

na internete je kazdy anonymny do urciteho casu, niekto viac niekto menej.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
kasper  |  02. 07. 2020 21:33  |  Microsoft Windows 10 Chrome 83.0.4103.97

za mě je lepší express VPN

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xray0045  |  02. 07. 2020 22:09  |  Microsoft Windows 10 Chrome 83.0.4103.116

Za 8-10$ VPS hosting v Americe, na nej si nainstaluji OVPN server a mam vlastni VPN naprosto pod kontrolou, pro sledovani Netflix apod. Rychlost vetsinou urcuje muj lokalni provider. Prijdu o moznost menit lokace, ale pro tyhle potreby to vyhovuje. Jde to i levneji ale casto provozovatele nedavaji u nejlevnejsi varianty nepocitana data. Pokud potrebuji jednorazove zmenit lokaci a nepotrebuji stahovat kvanta dat tak postaci VPN v Opere nebo VPN co je soucasti antiviru. Pokud me chytne paranoia stejne jedu kombinaci VPN a TOR. Nord VPN je mozna nejrozsirenejsi ale jiste neni nejlepsi, takovy IVPN stoji sice trochu vic, ale ma krasne veci jako port forwarding nebo multihop a potom vas najit je opravdu orisek. Uz vubec nemluvim o tom ze podporuji anonymni platebni metody takze az se jich nekdo zepta, reknou ze platba pro ucet xyz prisla z BTC penezenky xxxxxxxx

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
moravian_cz  |  03. 07. 2020 05:48  |  Android Chrome 79.0

Osobně jedu přes PureVPN, zaplaceno na rok. Maji vlastní aplikaci, případně lze využít OpenVPN aplikace.
Nonstop podpora. Mám nainstalováno i v TV a Netflix funguje s US obsahem bezvadne. Předtím jsem zkoušel NordVPN a Netflix jim nešel. Měli zrovna období, kdy je Netflix blokovat. Jestli už to je OK nevim, hned jsem zrušil a dál se nezajímal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
honza0118  |  03. 07. 2020 09:45  |  Microsoft Windows 10 Chrome 83.0.4103.116

PR článek jako vyšitý a ještě založený na lžích a strašení uživatelů

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
matheew  |  03. 07. 2020 10:05  |  Microsoft Windows 10 Chrome 83.0.4103.116

Mam to kupene a prestal som pouzivat. Neustala strata konektivity, otvaranie novych sessions failuje a pod.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
5h1nj1  |  03. 07. 2020 10:41  |  Microsoft Windows 10 Firefox 69.0

Ta odezva 250ms je jako standard, nebo je to bezne vic/min?
Kazdopadne pro cokoliv interaktivniho tim padem nepouzitelne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Coolman86  |  03. 07. 2020 11:04  |  Microsoft Windows 10 Chrome 83.0.4103.116

Program používám a funguje dobře (žiju v zahraničí, takže VPN je de facto nutnost). Ale takových programů je mnoho, takže nejsem schopen posoudit, jak si stojí konkurence. Ta "recenze" by hlavně měla obsahovat srovnání s konkurencí. Je jasné, že služba VPN dělá službu VPN, ale je tato lepší nebo horší než jiné produkty stejného typu? Mám dojem, že to je reklamní článek zabalený do "recenze".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 07. 2020 16:49 | Microsoft Windows 10 Chrome 83.0.4103.116

tldr: - s VPN vas provoz nevidi poskytovatel pripojeni, ale poskytovatel VPN
- stejne vsude mate cookies, logujete se mailem, ... takze kdyz zmenite IP adresu, no to jste si pomohli
- tim ze nejedete naprimo, mate samozrejme nizsi rychlost (vyssi nebude, prinejlepsim bude stejna).
- pripojeni k netu platite porad, navic platite VPN
- kdyz mate HTTPS, tak do toho poskytovatel pripojeni vidi uplne stejne jako do VPN (tj. vubec).Jako technicky mate v hodne vecech pravdu, ale jsou to dost matouci polopravdy. Jasne, ze se to nekdy vyplati a nekde to dava smysl. Ale pisete clanek spis na zmateni nepritele a sirite strach.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor
Aktuální číslo časopisu Computer

Megatest televizí do 25 000 Kč

Nejlepší herní klávesnice

Srovnání správců hesel

Jak upravit fotky pro tisk