Alphabet | Autonomní vůz | Waymo

Noční můra taxikářů je tady: Autonomní auta bez řidičů začnou ve Phoenixu vozit hotelové hosty

Waymo, spadající pod Alphabet, testuje svá samořídící auta v již 25 městech v USA a nyní rozšiřuje spolupráci i na podniky v rámci Phoenixu. Nově tak samořídící auta budou moci využít vybraní zákazníci pro dovážku se zbožím ze supermarketu, VIP hoteloví hosté či ti, kteří potřebují náhradní vozidlo za své v servisu.

Novým partnerstvím se Waymo pochlubilo na svém blogu, kde uvádí, že do spolupráce se zapojil i americký řetězec Walmart. Zákazníci nakupující skrze e-shop si budou moci nově pro objednávku dojet právě za pomoci aut od Wayma.

Ta také zapůjčí hotel Element vybraným VIP hostům, kteří do města přijíždí pravidelně a zjednoduší jim tím cestování po pracovních schůzkách. Waymo rozšiřuje spolupráci i s AutoNation a Avis Budget Group. První zmiňovaná firma již nyní jejich auta servisuje auta, nově ale bude vlastním zákazníkům nabízet jako zápůjční auta i ta samořídící. Druhá společnost je pak nabídne zákazníkům, kteří si jedou vyzvednout auto z opravy.

I když se nová partnerství zaměřují na jednu konkrétní lokalitu, Waymo si od nich slibuje postupné rozšíření. Vždy se totiž jedná o společnosti, které mají pobočky i v dalších státech a městech USA, v případě bezproblémového fungování tak nebude tak těžké testy rozšířit i dále. Když bude vše fungovat, mohou i jiná města a státy přizpůsobit legislativu tak, jako Phoenix.

Jak vypadá cesta autem od Wayma?

Diskuze (13) Další článek: Chytrý izraelský tank Merkava Mk4 Barak je vybavený umělou inteligencí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,