Nintendo Switch nabídne předplatné pro hráče. Bude levnější než na Playstationu nebo Xboxu

Už jen pár dní bude trvat, než se Nintendo Switch zařadí po bok větších herních konzolí a bude disponovat vlastní předplatitelskou službou k online hraní. Nintendo ve středu oznámilo, že služba, nazvaná jednoduše Switch Online, bude spuštěna 18. září v Americe a 19. září v Evropě.

Její předplatné bude stát 20 dolarů na rok (zhruba 440 korun bez DPH). To je výrazně levnější než v rámci PlayStationu, kde služba Plus aktuálně stojí přes 1300 korun na rok, nebo Xbox Live Gold s cenou přes 1100 korun. Switch Online bude nabízet i zkušební týdenní verzi, kde si uživatel bude moci vyzkoušet, zda po online hraní touží.

Jaké konkrétní hry budou vyžadovat předplatné Switch Online, Nintendo neuvedlo, ale pravděpodobně půjde o nejznámější tituly pro více hráčů jako Mario Kart 8, Splatoon 2 nebo Arms. Zatím společnost jen odhalila, že člověk bude mít díky Switch Online k dispozici zdarma 20 her, které původně vyšly na starý systém NES.

Členství v předplatném bude mít vedle možnosti online hraní také další výhody. Uložená data budou konečně pravidelně ukládána na servery Nintenda, takže pokud o svoji konzoli přijdete, zachová se vám alespoň postup ve hrách.

Diskuze (4) Další článek: AMD má dva nové procesory Ryzen 5 2500X a Ryzen 3 2300X

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,