Herní konzole | Nintendo

Nintendo oživí hračky z kartonu. Propojí je s konzolí Switch

Zkusili jste si někdy vygooglit obrázky k výrazu „Nintendo Wii accessories“? Schválně to vyzkoušejte, objevíte desítky různých doplňků k jedné z nejznámějších televizních konzolí. Nyní Nintendo na tento trend navazuje v souvislosti se svým handheldem Switch. Tady jde ale trochu jinou cestou, veškeré příslušenství v rámci projektu Labo bude kartonové.

Uživatel dostane sadu, z které si svůj doplněk teprve musí postavit. Aktuálně Nintendo představilo dvě verze. První obsahuje piano, rybářský prut, motocyklová řídítka, dům a dvě autíčka. V balení kromě nařezaného kartonu uživatel dostane i potřebné gumičky, nálepky, sponky či provázek, který je ke stavbě potřeba.

Do postaveného doplňku se vloží samotná konzole nebo ovladače Joy-Con, čímž sestavenou hračku oživí. Piano díky senzorům v ovladačích bude opravdu hrát a virtuální motorka se bude lépe ovládat po vložení do kartonových řídítek. Autíčka se budou hýbat po gumových joysticích s force feedbackem. Druhá kartonová stavebnice obsahuje robooblek, tedy batoh na záda, ovladače do rukou a brýle.

To je však jen začátek, tady se kreativitě meze klást nebudou. Nintendo na svém webu vyzývá, aby se zapojili všichni s nápady na nové kartonové příslušenství. Rovněž si můžeme být jisti, že se stejné sady začnou prodávat na Aliexpressu a dalších čínských e-shopech za mnohem nižší ceny.

Navzdory materiálu totiž nebudou stát úplně málo. První sada s pěti doplňky má doporučenou cenu 70 dolarů, tedy asi 1 750 korun s daní. Robosada je potom ještě o deset dolarů dražší. Na trhu se tyto první sety objeví v průběhu dubna.

Diskuze (4) Další článek: Evropská unie vytáhla do boje proti plastům na jedno použití

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,