Hardware | Nintendo

Nintendo jde na to zase jinak. Hybridní konzoli Switch vezmete všude s sebou

Nintendo vždy umělo přinést na trh něco nevšedního, zajímavého a unikátního. Tam, kde Microsoft a Sony berou zákazníky útokem s co nejvýkonnější konzolí, volí Nintendo cestu originality. To platí i pro jeho nejnovější výtvor - hybridní konzoli Switch. Ta je jednou z již představených technologických novinek, které se dostanou na trh v příštím roce. A čím že je tak unikátní?

nintendoswitch_hardware-2-2-720x720.jpg
Stačí odpojit dvoudílný ovladač a rázem máte s konzole domácí tu přenosnou.

Nintendo Switch v sobě kombinuje jak domácí konzoli, na které si z pohodlí gauče můžete užít všechny moderní hry, tak přenosný handheld s vlastním displejem, na kterém můžete nerušeně pokračovat ve hře, kterou jste právě rozehráli doma. Ale tentokrát třeba v autobuse.

nintendo-switch-2-640x0-720x720.jpgfrench5-720x720.jpgscreen-shot-2016-10-20-at-1-45-37-pm-720x720.pngscreen-shot-2016-10-20-at-2-13-30-pm-720x720.png

Tím nejzajímavějším je samozřejmě schopnost "připnout" ovladače pro domácí hraní či hraní na cestách, podle potřeby. Z toho pramení přízvisko Switch. Vše navíc působí naprosto přirozeně, bez přerušení či nutnosti opětovného nahrávání, zařízení změny rozpozná automaticky.

Konzole samozřejmě kromě tohoto specifického módu nabídne i "Pro" ovladač pro pohodlnější hraní doma. Jinak by mělo jít o veskrze moderní herní zařízení s dostatečně výkonným hardwarem pro rozhýbání moderních her, což byl u konzolí Nintenda vždy tak trochu problém. Nová konzole má prý využít novou generaci čipů Tegra X, přesné specifikace bohužel ale nejsou zatím známy.

Nintendo Switch má dorazit v příštím roce a přilákat hráče především originálním pojetím a samozřejmě exkluzivitami společnosti, které patří dlouhodobě mezi nejprodávanější hry na světě. Nintendo ale chystá i bohatou podporu světových vývojářů a vydavatelů. Povede se?

Diskuze (7) Další článek: Tesla vyvíjí nabíjecí stanice třetí generace. Auto doplní energií za pár minut

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,