Nintendo chce také přijít se „svou PlayStation“

Diskuze čtenářů k článku

nogger  |  20. 04. 2001 19:21

Som uzivatel vsetkych konzol (DC, PS, N64, GBColor). To ze sa SONY aktualne posnazilo a aktualne "trpi" na superboom PS2 neznamena ze je najlepsi alebo urcovatel trendu. Nazvat NINTENDO kopirovacom PS je ubohe (*). Stacilo by tosku poznat historiu.

Skutocny profesional na hry je SEGA a NINTENDO. Samozrejme priznam PlayStation je vydarena konzola. Za mnozstvo hier ( casto ubohej kvality ) mozu nadstandardne vztahy medzi vyrobcom SONY ako profika na audio-video a programatorov a ine loby.

Cyklus SEGA-SONY-NINTENDO sa znovu uzatvara. SEGA ako prva z cyklu priviedla Dreamcast-DC. SONY klasicky druhy PS2. To ze pre SONY je podstatnejsi pokusny Japonsky a bohaty americky trh je jasne. Ak by bolo NINTENDO odkazane na uvedenie projektu DOLPHIN a vyvoj by skoncil v lete 2000 tak by na vianocny trh mohlo NINTENDO este dokonca predbehnut v Europe SONY s PS2. NINTENDO vsak natiahlo vyvoj. Stale su predaje N64 super a az dnes su hry ktore vyuziju HW N64 na plno (napr. Perfekt Dark). Nintendo prichadza vzdy neskor a prinasa nieco na viac. Rovnako nadcasova konzola N64 ponukla multiplayer pre 4 hracov pri 64bit a nie ako SONY 32bit.
Dolezite este bude ako zasiahne do trojice SEGA-SONY-NINTENDO Microsoft s X-Box. Vdaka kapitalu co MS investuje to bude najsilnejsie marketingovo tlacena konzola. Vieme vsak svoje a peniaze nie su vsetko. MS mohol zapracovat a racsej pracovat na W98/NT/W2K...systemoch.

Cas ukaze!
NOGGER

(*) som zvedavy ci autor clanku bude komentovat reciprocne aj pocinanie SONY v oblasti mobilnej konzoly ako "SONY chce prist so svojim GAME BOY-om." ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zdeněk Pavlas  |  20. 04. 2001 19:21

potřebných je totiž jenom několik typů programů, a skoro u každého se dnes nalezne lepší či horší produkt ze skupiny free software; Hry jsou ale něčím úplně jiným: Doom může být zdarma, ale jeho třetí inkarnaci si rádu zakoupí statisíce hráčů. Hry jsou módní záležitost..


Doufám, že velmi brzy to tak skutečně bude, vývoj k tomu zjevně směřuje. Nyní je bohužel pro podstatnou část zákazníků módní záležitostí i M$ productivity software- jinak si prodejnost jeho nepodstatných inovací nedovedu vysvětlit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor