Nimda tlačí na Internet, oprava zdarma

oživeno Již včera jsme přinesli informace o novém červu Nimda, který začal masivně postupovat Internetem. Jeho dopad ale začíná vypadat čím dál tím hrozivěji.
Nimda je prostě prevít. Jak bylo v jednom článku na Internetu vtipně poznamenáno, je to švýcarský nůž virů, využívá prostě současně několik různých metod šíření a tak selže-li jedna, má v zásobě i další nástroje.

Červ nyní zaplavil celou planetu, jak je dobře vidět na virové mapě světa u McAfee. Nakaženo je podle ní hrozivých 38 procent monitorovaných počítačů.

V současné době poskytují aktualizace pro detekci a odstranění McAfee (další McAfee) a Symantec, Grisoft nabízí aktualizaci s detekcí Nimdy a dokonce musel spustit i záložní server pro stahování kvůli přetížení toho hlavního, něco takového tady snad ještě nebylo. Detekci nabízí pochopitelně i Alwil. Microsoft zveřejnil speciální stránku věnovanou červu Nimda. Jsou na ní pohromadě všechny potřebné záplaty a doporučení pro odstraňování nákazy.

Nimda aktivuje na systému nepovolená sdílení, takže můžete využít Microsoft Personal Security Advisor, ten je ale určen pouze pro anglické verze systémů. Doporučen je i nástroj na odstranění následků červa Code Red II, který předcházel současnému útoku Nimdy.

Pro odstranění viru je nejrychlejší si stáhnout bezplatný odvirovávač od Trend-micro. Má jen 63 kB a zvládne to.

Diskuze (34) Další článek: Palm m525 bude mít Bluetooth

Témata článku: , , , , , ,