Windows 11 | Windows 7

Nic se nezměnilo. Také Windows 11 aktivujete produktovým klíčem k Windows 7

Notoricky známá akce s bezplatnými upgrady ze starších verzí Windows formálně probíhala v prvním roce, kdy na trhu byly Windows 10. Je to už dávno, nabídka ostatně skončila 29. července 2016. Od té doby si svět včetně nás několikrát ověřil, že Microsoft nechává otevřená zadní vrátka pro bezplatný upgrade.

Kolega Jakub Čížek postup na vlastní kůži vyzkoušel ještě v roce 2020. Microsoft ovšem tehdy vysvětlil, že upgradem nevzniká nárok na licenci k Windows 10, kterou je tedy potřeba si pořídit. Pohybujeme se v šedá zóně, protože technicky je systém aktivovaný a nutně musí existovat důvody, proč Redmondští nechávají tuhle cestu volnou.

Tentokrát funkčnost procesu potvrdil Neowin, který popisuje stále stejný příběh. Na počítači nainstalujete nový operační systém, přičemž během instalace řeknete, že produktový klíč zadáte později. (Někdy aktivace finguje i v tomto bodě.) Po instalaci jdete to dialogu pro aktivaci, kde už klíč určený Sedmičkám zadáte a zakrátko se aktivace Windows 11 ohlásí s tím, že je úspěšná.

Návod bude zřejmě čím dál méně potřeba, protože čas plyne a starých počítačů s Windows 7, které by zvládly Jedenáctky, bude stále méně. Kdybyste ale měli tu potřebu… Jedenáctky na starší a oficiálně nekompatibilní stroje dostanete snadno, Microsoft spíše jen předstírá, že tomu brání.

windows 11 prvni spusteni 2022 (24).png
Jedenáctky také ještě aktivujete klíčem určeným pro Windows 7

Zdroje: Neowin

Diskuze (30) Další článek: Škrty pokračují. Amazon propustí 18 tisíc lidí, tisíců se zbaví i Salesforce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,