nForce bez GeForce

Je tomu už pár měsíců, co nVidia uvedla na trh jeden z nejlepších čipsetů do základních desek pro procesory od AMD. Jednalo se o nForce čipset řady 220 a 420. Nyní nVidia oficiálně ohlašuje příchod dalšího do rodiny nForce, tentokrát s názvem 415-D.
V čem se bude tento čipset lišit od svých předchůdců? Po pravdě řečeno to nic žhavého nebude a mnoha významných změn se bohužel nedočkáme. Bude stejný jako jeho předchůdce 420-D, ale nebude mít v sobě integrované grafické jádro GeForce 2 MX, které řadu náročnějších hráčů odradilo od koupě základní s tímto čipsetem jednak kvůli slabšímu výkonu, a pak právě kvůli ceně, která kvůli tomuto zařízení byla zbytečně navýšena.

Co se týče ostatních parametrů, budou stejné jako již jmenovaný předchůdce a funkce jako DASP a HyperTransport či 128bitová architektura paměti TwinBank zůstane nezměněna také.

Příchod na trh můžeme očekávat v nejbližších měsících a cenově by tyto základní desky měly být již přijatelnější, ovšem pořád to pro většinu lidí nebude dost výhodné na to, aby se jim vyplatilo investovat větší částku do této komponenty.

Diskuze (6) Další článek: Infobox titulka Connect

Témata článku: , , ,