Klávesnice | Design | Příslušenství

Nevyhovovala mu žádná klávesnice, tak vyvinul a začne prodávat vlastní. Tohle je Altar I

Výběr klávesnic je dnes obrovský a každý si obvykle najde přesně takovou, která mu vyhovuje po všech stránkách – designu, typu kláves, velikosti a funkcí. Nadšenec ze stránek Electronic Materials Office se ale nudil během pandemie a pustil se do vývoje a designu vlastní minimalistické klávesnice. Žádná, co byla na trhu, mu zcela nevyhovovala, takže nakonec vytvořil zcela vlastní model, který chce začít prodávat.

Klávesnice nese označení „Altar I“ a je opravdu minimalistická se zaměřením na jednoduchý design, nízký zdvih a kvalitní komponenty. Konstrukce je vyrobena z jednoho kusu hliníku (6061) s tloušťkou 1,5 cm. Délka klávesnice je 30,55 cm a šířka pak 12,1 cm s hmotnostní 635 g. Používá přepínače Kailh Choc Low Profile v1 (Red) s výškou stisku pouze 1,5 mm.

Připojení je možné jak přes USB-C, tak i bezdrátově, protože je uvnitř 500mAh baterie s adaptérem Bluetooth 5.0 Low Energy (dva kanály). Jako firmware se používá open source ZMK. Kompatibilita je s Windows 10 a novější a macOS 12 a novější.


Nejoblíbenější klávesnice

Connect IT Neo+ Compact CKB-2591-CS Connect IT Neo+ Compact CKB-2591-CS
nabízí 32 obchodů za ceny od 431 Kč
Porovnat ceny
Logitech MX Keys S 920-011590 Logitech MX Keys S 920-011590
nabízí 12 obchodů za ceny od 2 799 Kč
Porovnat ceny
C-Tech Arcus GKB-15 C-Tech Arcus GKB-15
nabízí 59 obchodů za ceny od 129 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené klávesnice


Dle vyjádření bylo vyrobeno několik prototypů a nyní se ještě sbírá zpětná vazba, takže není ještě jasná ani konečná cena. K dispozici budou evropská i americká rozložení kláves a výroba probíhá v Londýně. Zatím se lze pouze přihlásit do e-mailové komunikace.

Diskuze (63) Další článek: K čemu může být dobrá optimalizace pro vyhledávače? Třeba k šíření malwaru, který krade hesla

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , ,