Netflix začal varovat uživatele sdílející jeden účet ve více domácnostech

Netflix začal varovat uživatele sdílející jeden účet ve více domácnostech

Magazín The Streamable upozornil na nový test Netflixu. Největší placená videotéka nově upozorňuje uživatele, u nichž má podezření, že sdílejí jeden účet, ač nežijí ve společné domácnosti. To odporuje podmínkám používání.

Na podezřelé uživatele při spuštění aplikace vyskočí varovná hláška a účet budou muset ověřit pomocí kódu z SMS nebo e-mailu, který dorazí majiteli účtu. Podle všeho zatím varování vyskakuje jen v aplikacích na televizorech, ale neznáme rozsah testu, ani to, podle čeho Netflix podezřelou aktivitu vyhodnocuje (nejspíš podle IP adres).

Netflix u vyšších tarifů umožňuje jeden účet sdílet se dvěma, respektive čtyřmi dalšími členy domácnosti. Na rozdíl od hudební služby Spotify nicméně nevyžaduje, aby se uživatelé pravidelně přihlašovali z jedné fyzické adresy na základě geografické polohy detekované v aplikaci.

Produktový manažer Netflixu Greg Peters se k tomu před rokem a půl vyjadřoval ve smyslu, že firma o sdílení přístupových údajů ví, situaci sleduje, ale zatím neplánuje v tomto ohledu činit nějaká opatření.

Speciál: Netflix

Netflix je populární streamovací videoslužba. Kromě filmů, seriálů a dokumentů, které nakupuje, produkuje i svůj vlastní obsah. Nechybí ani mnoho populárních českých filmů, velká část zahraniční produkce obsahuje české titulky, některé tituly mají i český dabing.

Určitě si přečtěte

Články odjinud