Netflix

Netflix to s videoherními ambicemi myslí vážně, koupil své první herní studio

Jak Netflix ve svém posledním dopise adresovaném investorům slíbil, tak skutečně udělal. Vrhnul se plně na oblast videoher. V úterý rozšířil svou platformu s mobilními hrami do dalších dvou zemí, několik nových titulů do ní přidal a zároveň koupil své první videoherní studio, indie vývojáře Night School Studio.

Vezmeme to postupně. Netflix s hrami koketuje již několik měsíců, své záměry ale oficiálně potvrdil až letos v létě. Investorům vzkázal, že je v rané fázi prozkoumávání herního modelu a že hry vnímá jako přirozené rozšíření svého katalogu. Prostě vedle filmů, seriálů a reality show bude v aplikaci nová kolonka s dalším obsahem.

Má jít přitom o skutečné herní tituly, nikoliv jen interaktivní seriály, jako byla například epizoda Bandersnatch u Black Mirror. V Polsku už i Netflix začal celou věc koncem srpna testovat, lidé si v zemi mohli přes Netflix, a zatím jen na Androidu, zahrát dvě hříčky ze světa Stranger Things.

Více her a vlastních

Nyní se celá věc o něco posunula. Netflix do své nové platformy přidal další tři hry a tentokrát už nejsou provázané s žádnými jeho seriály. Vizuál aplikace mírně předělal a testování vedle Polska rozšířil do Španělska a Itálie, přičemž potvrdil, že i když se zatím zaměřuje na mobilní hry, plány jsou větší.

S tím souvisí fakt, že Netflix tento týden koupil své první videoherní studio. Jeho volba padla na Night School Studio, které budete znát v případě, že si užíváte narativní adventury (Oxenfree, Afterparty…). Právě na tuto tvorbu se firma zaměřuje, její tituly se dají připodobnit ke hrám od již zaniklého Telltale Games. I z tohoto studia přebrala klíčového člověka.  

Jakou hodnotu obchod měl, ani jedna strana neprozradila. Nicméně zástupci Netflixu v prohlášení uvedli, že se budou snažit do katalogu zařadit hry pro „všechny typy a úrovně hráčů“ a že budou dostupné v rámci předplatného bez dodatečných reklam, což jen potvrzuje, že u jednoduchých mobilních her snaha zřejmě nezůstane.

Diskuze (3) Další článek: Microsoft Store se otevře. Budou v něm alternativní prohlížeče i obchody se softwarem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,