Netflix

Netflix na televizích nabídne kvalitnější zvuk. Bude adaptivní podle připojení

Netflix tento týden představil novinku, která potěší milovníky kvalitního zvuku. Svoji streamovací technologii upravil tak, aby umožňovala vyšší bitrate pro televize, které podporují prostorový zvuk 5.1 nebo Dolby Atmos. Výsledná kvalita audia se bude odvíjet od rychlosti internetového připojení, takže ne všichni uživatelé automaticky dostanou nejlepší možný zvuk, bitrate už ale nebude předem daný.

Rozpětí se bude u 5.1 pohybovat mezi 192 kbps a 640 kbps. U Dolby Atmos, který je dostupný pro předplatitele plánu Premium, se může bitrate vyšplhat až na 768 kbps. Netflix slibuje, že čísla budou časem ještě vyšší. Netflix také přiznává, že nový zvuk není bezztrátový. Je ale natolik kvalitní, že i když je komprimovaný, je prakticky k nerozpoznání od originálu.

K vylepšení technologie podle blogu Netflixu inspirovalo natáčené druhé série populárního seriálu Stranger Things 2 v roce 2017. V jedné epizodě probíhala honička autem, u které se Netflixu nelíbilo, jak zněla. Služba nakonec problém vyřešila právě zvýšením bitrate u audia a od té doby pracovala na tom, jak řešení přinést široké veřejnosti. 

Diskuze (5) Další článek: ELONOVINKY: Tesla bude mít příští rok plně autonomní vozy

Témata článku: , , , , , , , , , , ,