Kodi | Warez | Pirátství

Netflix a filmová studia se pustily do boje proti pirátským doplňkům Kodi

Kanadští analytici ze Sandvine nedávno zveřejnili novou statistiku, podle které tvoří stále větší díl internetové komunikace pirátské IPTV přijímané skrze doplňky pro Kodi.

Televizní a filmové společnosti si toho jsou vědomy a už přešly do útoku – alespoň podle TorrentFreaku, podle kterého se posledních pár týdnů ve velkém orientují právě na tvůrce pirátských doplňků a minulý týden jich hned několik skončilo.

Kodi je pro příjem pirátského vysílání ideální platforma. Přehrávač funguje na mnoha chytrých televizorech, na mobilech i desktopech – tedy prakticky na všech platformách. Doplněk pak nabídne jak pirátské streamování filmů, tak téměř živé vysílání klasických televizních kanálů. Piráti je přijímají jako běžní předplatitelé a na serverech s minimálním zpožděním streamují dál všem zájemcům za minimální poplatek.

Podle Sandvine tak dnes warezové IPTV v Kodi tvoří větší internetový trafik než třeba neméně kontroverzní BitTorrent. Aktuálně je v boji proti nim nejhlasitější skupina ACE (Alliance for Creativity and Entertainment), která zastupuje jak velká hollywoodská studia, tak třeba Amazon, Netflix a HBO.

Jak funguje IPTV:

Diskuze (23) Další článek: Microsoft naprosto unikátním způsobem opravil kritickou chybu v editoru rovnic Office

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,