Výroba | Paměti | DDR5

Netac otestoval linky pro rychlé operační paměti DDR5. Hromadná výroba začne brzy

Jednotliví výrobci operačních pamětí se předhání v tom, aby měli na trhu včas novou generace pamětí DDR5 s podporou Intel Alder Lake-S. Další společností, která úspěšně prošla testováním, je Netac. O dodávku paměťových čipů DDR5 se stará Micron, Netac vše kompletuje do modulů určených do slotů dimm.

Netac oznámil, že za pouhý měsíc od dodání se mu podařilo otestovat výrobní linky a kompatibilitu s dosud neuvedenými základními deskami od Asusu nebo MSI. Dle vyjádření nedošlo k žádným problémů, což je dobrá zpráva i pro Intel a jeho nové čipsety.

Společnost je připravená na rozjezd hromadné výroby, která by měla odstartovat již velmi brzy. Uvedení nové platformy Intel Alder Lake se očekává na září či srpen, takže už příliš času nezbývá. Poptávku lze čekat velkou, takže se s výrobou musí začít v dostatečném předstihu.

Operační paměti DDR5 přinesou vyšší výkon, nižší spotřebu a jejich nejnižší frekvence bude začínat na 4,8 GHz, přičemž současné specifikace jsou nastavené až do 8,4 GHz. Netac se nedávno pochlubil tím, že vyvinul první operační paměti DDR5 s frekvencí 10 GHz, takže lze očekávat, že výrobci rychle přijdou i s moduly s mnohem vyššími frekvencemi.

Micron DDR5

Váš názor Další článek: Co vy na to? Budeme v budoucnu využívat kryptoměny pro každodenní platby?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,