Nest se spojuje s hardwarovým týmem Googlu, budou vyrábět chytrá zařízení pro domácnost společně

Google koupil firmu Nest už v roce 2014 a od té doby ho nechal stále fungovat samostatně a odděleně od značky Googlu. To se ale nyní mění a dochází ke spojení sil.

Nest zažívá každý rok slušný růst a rozšiřuje druhy zařízení, které nabízí. Zatímco na začátku to byl jen chytrý termostat, nyní už je to i senzor kouře Nest Protect, chytré kamery Nest Cam a Cam IQ, zabezpečovací systém Nest Secure nebo Nest Hello, což je chytrý zvonek s kamerou. Nest v minulém roce prodal více zařízení než v předchozích dvou letech dohromady.

Vzhledem k tomu, že Google začal pod vlastní značkou rovněž úspěšně vyrábět chytrá zařízení jako například chytré reproduktory Home v různých verzích, adaptéry Chromecast pro televize, helmu Daydream View pro virtuální realitu, jednoduchou kamerku Clips nebo sluchátka, telefony i notebooky řady Pixel, dává smysl obě firmy v tomto směru spojit.

Zatím se jedná o spojení hlavně z pohledu hardwarového a softwarového vývoje, tedy i inženýrských týmů. V případě zařízení pro domácnost se totiž začíná prosazovat hlasové ovládání a tedy Google Asistent, který může Google zapracovat i do zařízení od Nestu. Spolupráce ale bude zahrnovat i propojení v oblasti softwaru a dalších služeb, které má Google k dispozici. Díky tomu může Google vybudovat jednotnou chytrou platformu, která bude sdílená napříč zařízeními.

Vzhledem k tomu, že se Googlu nedávno podařilo dokončit akvizici přibližně 2 000 hardwarových inženýrů a vývojářů z HTC, staví si Google velmi slušný základ, který do budoucna bude jistě hrát důležitou roli v oblasti chytrých i mobilních zařízení. Zo vše pod značkou a platformou Googlu.

Nest Thermostat E:

Diskuze (3) Další článek: Zpátky do minulosti: Winamp můžete používat přímo v prohlížeči

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,