Zoner Photo Studio | Zonerama

Neomezená fotogalerie Zonerama se po čtyřech letech dočká první aktualizace

Zoner už prakticky přestal rozvíjet svou nadějnou webovou fotogalerii. Od 24. dubna 2017 se Zonerama nedočkala žádné aktualizace. Jako by veškeré úsilí věnoval vývoji nástroje ZPS X, který od té doby dostává pravidelné novinky formou předplatného.

Bylo proto překvapivé, když teď Zoner uživatele upozornil, že v souvislosti s chystanou jarní aktualizací ZPS X oživí i fotogalerii. Zatím víme jen to, že Zonerama umožní jednotlivé fotky či celá alba vkládat na další weby. Totéž už dávno nabízí Flickr, Pinterest, Imgur a další podobné služby.

Zonerama je výborná v tom, že fotky uchovává v původní kvalitě a nemá žádné limity na rozlišení, velikost souboru nebo množství nahraných fotek. Neomezené úložiště je přitom bezplatné.

Za roky nečinnosti už ji ale pomalu dochází dech. Zonerama pracuje jen s formátem JPEG, přestože se již pomalu prosazují kvalitnější náhrady jako HEIF s lepší kompresí, podporou HDR a větší bitovou hloubkyou.

Zonerama umí ukládat také video, u něj už jsou limity patrné více. Podporuje rozlišení nanejvýš 1080p, s datovým tokem 6 Mb/s a neomezené úložiště platí jen pro klipy o délce tří minut. Pro videa, která mají 3 až 15 minut, platí celkový limit 120 minut. Delší videa nenahrajete a větší prostor přikoupit nelze.

Diskuze (6) Další článek: Nejvýkonnější grafika od AMD: Test grafické karty AMD Radeon RX 6900 XT

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,