Nemrkáte u monitoru? Wink Glasses vás k tomu donutí!

Varování: Čtení následující zprávy může způsobit pálení očí a další nepříjemné až nesnesitelné pocity v krajině oční.

Lid počítačový nesužují jen choroby postihující údy či páteř, při zírání na monitor často trpí i orgány zrakové. Soustředěný pohled na monitor (zejména při hraní) často způsobuje, že člověk mrká méně, než by bylo záhodno, následkem čehož nejsou oči tak vlhké, jak by měly být.

Jedním ze způsobů, jak se proti tomu bránit, je i u monitoru mrkat častěji. Jelikož si ale asi jen málokdo při práci s PC ještě zvládá odpočítávat mrkání, ale jde spíše o činnost podvědomou, člověk s tím vlastní vůlí něco udělá asi jen stěží.

Japonská optická společnost Masunaga si nejspíš řekla, že když to nejde po dobrém, půjde to po zlém, a uvedla na trh Wink Glasses, které vás k mrkání přinutí.

wnk44323-thumb-550x550-21576.jpg

Jak? Nebojte se, do bulvy vás dloubat nebudou. K tomu, abyste mrkli, vás přimějí sklíčkem, které se na základě zpětné vazby ze senzoru před okem zamlžuje. Pokud senzor po dobu pěti sekund nezjistí, že jste mrkli, sklíčko před okem zmatní, dokud znova nemrknete.

brand_image_winkglasses2.jpg

„Mrkátko“ je možné z obrouček sejmout a brýle používat jako běžné.

brand_image_winkglasses4.jpg brand_image_winkglasses11 (1).jpg brand_image_winkglasses14.jpg

Rozměry zařízení jsou 28×60,9×26,2 mm, se dvěma bateriemi PR41 váží 7,2 g (bez nich 5,8 g). Brýle lze napájet i pomocí kabelu z USB konektoru, na baterie mají vydržet osmihodinový provoz.

brand_image_winkglasses5.jpg brand_image_winkglasses7.jpg 
brand_image_winkglasses8.jpg brand_image_winkglasses6.jpg

Prodejní cena Wink Glasses je 15 750 jenů (asi tři tisíce), obroučky stojí 25 200 jenů (asi pět tisíc korun).

A co to varování na začátku? Vězte, že když jsem kvůli této zprávičce otevíral okno redakčního systému, cítil jsem se naprosto fit. Než jsem ji dopsal, oči pálily, víčka se slepovala, a něco mě stále nutilo žmoulat si levé oko. Nevím jak vy, ale já si teď dám nejspíš od monitorů na chvíli pauzu.

Diskuze (20) Další článek: První fotky DirectX 11 Radeonu s jádrem RV870

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,