Některé weby spekulují: bude v Internet Exploreru jádro WebKit?

Pokud jste sledovali ve čtvrtek časně z rána živý přenos z konference Power to Developers, na které vystoupil současný šéf Microsoftu, Steve Ballmer, možná jste si vedle jeho typického „hurá“ výstupu všimli i diskuze s návštěvníky, ve kterém padl dotaz, proč Microsoft utrácí peníze za pomalý vývoj vykreslovacího jádra Trident, když jsou tu open source řešení WebKit a Gecko, které zároveň mnohem flexibilněji reagují na změny a rychleji zavádí potřebné webové standardy.

Stevova odpověď později na několika webech rozdmýchala zajímavou spekulaci, Ballmer totiž tazatele nejprve pokáral za drzost, v zápětí ale přiznal, že je WebKit zajímavý systém a nebylo by na škodu o něm popřemýšlet – ovšem s tou poznámkou, že se bude v současné době Microsoft plně věnovat vývoji IE8. Jinými slovy, jednalo se prostě o Ballmera a jeho styl přednášek, který je na webu téměř unikátní a k monitoru přiláká i ty, kteří se jinak o IT příliš nezajímají. Že by se ale Internet Explorer v blízké budoucnosti dočkal open source vykreslovacího jádra WebKit, které najdete především v Safari a Google Chromu? To je velmi nepravděpodobné.

Celá přednáška o cloud-computingu z pohledu Microsoftu je k dispozici na webu Power to Developers. Přehrajete ji ve Windows Media Playeru a Silverlight přehrávači přímo na webové stránce. Konferenci přenášely i některé další weby včetně TechCrunch, CNet a Windows Live.

Diskuze (69) Další článek: Netbook MSI Wind má „Turbo“ mód

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,