Spekulace | Lego

Největší Lego v historii. Eiffelova věž má už českou cenu a brzy se začne prodávat (+galerie)

Jsou různá měřítka, podle kterých můžete hodnotit „velikost“ Lego setu. Je tu počet dílků, a tam i nadále bude vést Lego Art Mapa světa, která jich má přes 11 tisíc. Pokud jde o rozměry, dosud vedl Titanic s délkou 135 centimetrů, novým králem bude set 10307 Eiffelova věž.

Zatím jsme ve fázi spekulací, stavebnice ještě nebyla oficiálně představena, ale Brickmaster už má fotku boxu a řadu konkrétních údajů. Z nich vyčnívá výška 150 centimetrů. Počet dílků je téměř kulatých 10 001 a premiéra má proběhnout 25. listopadu během Black Friday. Předpokládaná cena je 679 dolarů, tedy téměř 20 000 Kč.

Lego s Paříží koketovalo už v minulosti, ale v menších měřítkách, teď se můžeme těšit na mnohem jemnější detaily. Mluví se také o setu 40579 Eiffelův byt, snad by mohl být dodáván jako bonus k věži, ale v tomto případě informace chybí.

Oživeno 15. listopadu | Eiffelovka se objevila na českém webu Lega. Začne se prodávat 25. listopadu a bude stát 16 499 Kč.

Diskuze (23) Další článek: Tyhle routery jsou desetkrát rychlejší i desetkrát dražší než váš. TP-Link jako první zavádí Wi-Fi 7

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,