Bezpečnost | Programování | Raspberry Pi

Nejste doma a chcete vystrašit zloděje? Nainstalujte si rozzuřeného psa, běží na Raspberry Pi

Nemáte doma psa nebo jedete na dovolenou i se psem a máte strach o bezpečnost vašeho domu? Možná pomůže vám i tak pomůže strach potenciálního lupiče z rozzuřeného psa.

Přesně tento problém vyřešil kutil ze stránek t0.vc, který vytvořil jednoduchý skript napojený na stávající chytrý systém domu. Stačí předání informace o detekci čehokoli na kameře například u předních dveří.

Program pak spustí zvukový záznam štěkajícího rozzuřeného psa. Aby byl efekt použitelný, je pochopitelně nutné například k Raspberry Pi připojit pořádné reproduktory. Program počítá i s větším počtem reproduktorů, takže můžete nechat přepínat a tedy štěkat psa třeba v přední nebo zadní části domu, podle toho, kde kamera detekuje pohyb či neznámou osobu. Systém dokonce umí přechod ze vzdálenějšího reproduktoru k bližšímu, což částečně simuluje přiběhnutí psa v domě k daným dveřím. Možnosti vylepšení jsou ale otevřené, třeba s použitím jiných senzorů pro spuštění skriptu a podobně.

Jen počítejte s tím, že si musíte dobře nastavit citlivost vyhodnocení objektu na kamerách, aby pes neštěkal příliš často a sousedi si nestěžovali, že jste nechali psa 14 dní doma samotného.

Diskuze (12) Další článek: Recenze notebooku Lenovo Thinkpad Z13. Nový styl Thinkpadu cílí na generaci Z s nejnovějším AMD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,