Nejstarší bloggerka na světě zemřela ve věku 108 let

Vůbec nejstarší bloggerka na světě, Olive Rileyová, zemřela tento víkend ve věku 108 let. Články slavné důchodkyně si každý den četlo na statisíce čtenářů z celého světa. Smutnou informaci v posledních dnech publikovala významná světová média.

Vždy vitální stará dáma si blog založila v únoru loňského roku na blogovacím systému Blogger.com, jež provozuje internetový gigant Google. Během více než roční autorské internetové štace stačila publikovat na sedmdesát zajímavých příspěvků, ve kterých mimo jiné informovala čtenáře o svých životních zážitcích či třeba pohledu na současný moderní svět. Podle vyjádření pozůstalých jí veliký zájem obecenstva a sláva udržovali v dobrém psychickém i zdravotním stavu.

Blogy dnes tvoří nedílnou součást celého mediálního světa a podle mnohých odborníků dokonce ve větší míře konkurují klasickým médiím. Čtenáři osobních internetových deníků si často cení především osobností, jež je píší, a se kterými se dokáží názorově ztotožnit, případně se i inspirovat.

Prostor pro vlastní blog poskytuje i několik českých internetových médií. Toto léto se mezi ně zařadil i nejčtenější tuzemský IT server, Živě.cz, který spustil tyto služby ve fázi veřejné betaverze. Do budoucna se počítá především s rozšířenými benefity pro autory a mimo jiné je možné číst si příspěvky redakce.

Diskuze (1) Další článek: OpenOffice.org 3.0 Beta 2 je k dispozici ke stažení

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,