Sociální sítě | Virtuální realita

Nejpopulárnější sociální síť pro virtuální realitu končí. Nemá finance na provoz

AltspaceVR, sociální síť pro majitele Gear VR, HTC Vive a Oculus Rift, kde si člověk může pustit ve VR verzi vše od stand-up komedií po prezidentské debaty a navázat s podobně naladěnými lidmi kontakt, končí. Společnost, která ji provozuje, oznámila, že ji uzavírá kvůli nenadálým finančním problémům.

Svůj provoz služba ukončí k 3. srpnu. Krok je to nečekaný, jelikož financování slíbené měla, i když jej naposledy od investorů získala v roce 2015. Dohoda nicméně náhle padla a týmu došel čas, během kterého mohl získat dostatek peněz, které by je udržely nad vodou.

AltspaceVR v prohlášení také uvedla, že ji využívá jen 35 tisíc uživatelů měsíčně, kteří na ní stráví v průměru 35 minut denně. To je sice dost na aktuální velikost trhu s virtuální realitou, investorům ale prý vadilo, že celý trh roste pomalu. Síti se přitom povedlo přilákat velké americké televizní hvězdy jako je komik Reggie Watts nebo popularizátor vědy Bill Nye. Loni dokonce ve spolupráci s kanálem NBC News vysílala živé přenosy z prezidentských voleb.

Společnost, která síť provozuje, nyní přemýšlí, co dál. Produkt podle jejích zástupců funguje, za neúspěchem vidí jen obyčejnou smůlu. V sociálním prvku virtuální reality tak rozhodně chtějí pokračovat.

Diskuze (3) Další článek: Luke Skywalker's Landspeeder: Vznášedlo pro malé rytíře Jedi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,