Nejplacatější MP3/CD přehrávač

Před týdnem jsem se rozplýval nad novým MP3/CD přehrávačem od Sony a už proti němu kontruje jiný výrobce přímo se sloganem Sorry Sony.
Tímto výrobcem je korejský iRiver, což, přiznejme si, není zase nějak známá značka. Jistě větší povědomí bude o značce, pod kterou jsou tyto přehrávače také prodávány. Jedná se totiž o přehrávače Rio Volt od Sonicblue. Rio Volt se řadí k tomu lepšímu, co mezi MP3/CD přehrávači existuje a iRiver ukazuje, že opravdu umí.

Jeho nový MP3/CD přehrávač SlimX má na výšku jen 16,7 mm, což odpovídá dvěma cigaretám položeným na sobě, jak je vidět z obrázků. Váha je pak 180 gramů. (Rio Volt má 250 gramů a Philips Expanium 300 gramů)

Samotný přehrávač nemá LCD panel a i kryt cédéčka neobsahuje žádná tlačítka, ta jsou umístěna na straně přístroje. Absenci LCD displeje na přístroji však vynahrazuje dálkové ovládání, kde podsvícený grafický displej je. I v malých rozměrech se našlo místo pro FM tuner, takže přístroj není závislý na přísunu cédéček. Výdrž přístroje je udávána podobně jako u Sony – na dvě tužkové baterie slibuje provoz až 23 hodin poslechu.

S dálkovým ovládáním.

detail dálkového ovládání

Přehrávač podporuje MP3, WMA a ASF, pomocí upgradu firmwaru je rozšiřitelný třeba na podporu MP3pro či AAC. Podporováno je přehrávání skladeb v adresářích i podle playlistů z WinAMPu.

Srovnání s předchozím modelem, který se prodává jako Rio Volt

Dřívější přehrávače iRiveru se pod značkou Rio Volt objevily, takže není důvod předpokládat, že se neobjeví i tato velmi lákavá varianta. Stejně tak se objevily tyto přehrávače i mimo distribuční síť Sonicblue a díky korejské výrobě se dá čekat i zajímavá cena. Ta však zatím nebyla stanovena.

Diskuze (26) Další článek: Aktualizace virové databáze od Symantecu podražila

Témata článku: , , , , , , , , ,