Video | Mall.tv

Nejnudnější stream roku: Můžete sledovat živě ve Full HD, jak v lese rostou houby

Internetové linky můžete vytížit různými způsoby, teď se ale nabízí jeden hodně bizarní. Můžete sledovat živě ve Full HD, jak v lese rostou houby. S tímto experimentem nyní přišel projekt SlowTV, který zprostředkovává trvalé videostreamy z různých vizuálně zajímavých míst, jako je letiště, nádraží nebo mazací tramvaj. Všude tam je živo a co pár minut se něco děje, sledování takových kamer proto může být pro leckoho zábava. U hub je to poněkud jiné:

Záběr byl instalován na jednu již mírně vzrostlou houbu, a tak můžete vyčkávat na dramatické okamžiky, například když přes klobouk přejde mravenec. Strhující záběry z posledních pěti minut si můžete prohlédnout v galerii. 

Pozorování má smysl samozřejmě z dlouhodobějšího hlediska, kdy se dá očekávat, že aktuální houba ještě povyroste, načež jí čeká pomalé odumření. Ale kolem by se mohli objevit další mladší sourozenci. Nemusíte se přitom obávat, že by vám zábavu překazil nějaký houbař, jedná se o místo na střeženém pozemku Školního lesního podniku Kostelec nad Černými lesy. 

Přenos běží na platformě Mall.tv. Stream přenáší speciální kamerová sestava, která má vlastní solární napájení a mobilní připojení od O2. Můžeme ji tak přenášet po lese dle potřeby. Obraz snímá kamera AXIS M3116-LVE, jejíž předností je velmi nízká spotřeba do 8W a 4Mpix obraz s nočním IR přísvitem. Provozovatel upozorňuje, že kvůli omezené kapacitě baterie a výkonu solárního panelu může docházet k výpadkům, pokud přes den nebude dost slunečního svitu.

Diskuze (25) Další článek: Aktualizace, která přinesla prohlížeč Edge, může způsobit zpomalení systému. Jak to napravit?

Témata článku: , , , , , , , , , , ,