Monitory | AOC

Nejlevnější monitor na trhu stojí jen 1790 Kč. Není tak špatný, jak si myslíte

Alza srazila cenu monitoru AOC 22B2H o tři stovky a za stávajících 1790 Kč jde o nejlevnější novou počítačovou obrazovku, kterou si můžete koupit. Má sice mnoho kompromisů ve srovnání se špičkovými modely, avšak v kategorii pod dva tisíce korun vyniká.

Monitor má 21,5 palce při rozlišení 1920 × 1080 px a používá matné krycí sklo. Jako zobrazovací panel neslouží TN s omezenými pozorovacími úhly, ale kvalitnější VA. AOC podporuje i 8bitové barvy, byť falešné (6bitové + FRC) a frekvence dosahuje 75 Hz místo obvyklých 60.

Jas je však dost nízký (jen 200 nitů), výrobce alespoň slibuje neblikající podsvícení a omezené vyzařování modrého světla. Stojan umožňuje monitor pouze naklánět, avšak jde vymontovat a nahradit jiným díky VESA úchytu.

K počítači či jinému zařízení se AOC 22B2H připojí pomocí HDMI 1.4 (kabel je v balení), případně analogovým vstupem D-sub. Na zadní straně je i výstup pro sluchátka, to když využijete připojení právě přes HDMI a máte grafickou kartu, která skrz něj umí poslat zvuk (dnes všechny).


AOC 22B2H


Diskuze (7) Další článek: Nelítostný souboj AMD a Intelu: v novém Computeru jsme otestovali 15 procesorů

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , ,