Video | Nejlepší programy | Tipy

Vybrali jsme nejlepší textové editory v prohlížeči. Nebo pořád nedáte dopustit na desktopový Word?

  • Desktopové programy pro editaci dokumentů už dávno nejsou pro běžné úpravy třeba.
  • U online služeb máte dokumenty navíc stále s sebou.
  • Většina umožňuje i spolupráci více osob v reálném čase.

Abyste mohli tvořit textové dokumenty dávno není potřeba stahovat, případně kupovat a instalovat desktopový textový editor. Webové nástroje jsou už dostatečně pokročilé a k tomu nabízejí i možnosti, které samostatným programům chybí.

Office Online

Pro uživatele tradičního balíku od Microsoftu bude v případě webové alternativy nejrozumnější volbou právě Office Online. Pro fungování je nutný Microsoft účet, pokud ale používáte Windows 10, OneDrive či jinou službu od redmondské firmy, tak jej již máte založený.

Snímek obrazovky (18).png
Rozhraní Wordu Online je podobné desktopovým Office.

Rozhraní je velmi podobné s desktopovou verzí, naleznete zde tedy pás karet, který obsahuje všechny potřebné položky pro editaci a formátování textu. Vše základní zde najdete, složitější formátování apod. ale Word Online upravit nedokáže.

Všechny vytvořené dokumenty se automaticky ukládají na OneDrive, takže pokud máte nastavenou synchronizaci s počítačem, automaticky se vám ukládají i na disk. Stejně, jako Google Dokumenty i Word Online umožňuje spolupráci v reálném čase mezi více uživateli.

Office Online jsou zcela zdarma, limitováni budete pouze úložištěm, které je nabízeno v rámci OneDrive. V případě potřeby je možné dokoupit buď samostatně další, nebo si zakoupit předplatné Office 365.

Diskuze (49) Další článek: Přímo od výrobce unikly specifikace a cena chystané GeForce RTX 2080 Ti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,