Monitory | Acer | Hry

Nejlepší současný herní monitor se konečně dostává do prodeje. Cena je ale vysoká

V dubnu minulého roku, tedy už více než před rokem, nás Acer lákal na luxusní herní monitor Predator X27, který disponuje vysokým rozlišením 4K Ultra HD, frekvencí 144 Hz a podporou HDR i G-Syncu. Až teď jsme se konečně dočkali a monitor jde do prodeje.

Po ostudné době se Acer Predator X27dostává na trh, i když nejdříve v zahraničí. Monitor používá kvalitní matný IPS panel s technologií Quantum Dot a s odezvou pouze 4 ms. Díky tomu se chlubí schopností pokrytí 99 % standardu AdobeRGB.

Kromě zmíněného rozlišení 3 840 × 2 160 bodů a frekvence 144 Hz (standardně 120 Hz, po přetaktování 144 Hz) se chlubí technologií G-Sync, což bude určitě potřeba, protože grafické karty současné generace ještě rozhodně výkonem nestačí na plynulé udržení 144 fps v moderních hrách a při vysokém nastavení kvality. Podpora HDR je oproti konkurenčním rádoby HDR monitorům konečně „perfektní“ a jas je až 1 000 cd/m2 s 384 dynamickými zónami podsvícení.

Přes připojení HDMI (2.0) je frekvence omezená na 60 Hz, pro vyšší je tak nutné počítat s tím, že propojení s počítačem nebo notebookem musí být přes Displayport. Ve výbavě nechybí ani USB hub se čtyřmi porty USB 3.0 a dvojice reproduktorů s výkonem 4 W.

Bez debat se jedná o nejlepší herní monitor současnosti a tomu odpovídá i vysoká cena, která se na webu Newegg objevila – 2 tisíce dolarů, což by u nás mohlo být asi 50 tisíc korun.

Diskuze (18) Další článek: Správce české domény slaví 20. narozeniny. Podívejte se na zakládající smlouvu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,