Nejlepší programy pro nenávratné smazání dat

Bojíte se, že některá citlivá data by mohla jít snadno z vašeho pevného disku obnovit a zneužít? Zbavte se jich pomocí speciálních nástrojů. Jaký je z nich ten nejlepší?
Kapitoly článku

Hard Drive Eraser

Hard Drive Eraser je miniaturní a freewarová utilitka, která rovněž vymazává obsah disku pomocí jeho několikanásobného přeplnění magnetického povrchu neužitečnými a náhodnými binárními daty. Obsluha aplikace je jednoduchá a vše se dá zařídit pomocí několika kliknutí myši. Oproti výše uvedenému Eraseru ale nelze selektovat pouze konkrétní soubory či složky.

Hard-drive-eraser.jpg

Hard Drive Eraser totiž vymazává data na celém disku, resp. celém diskovém oddíle. Základní volba přepisu spočívá ve čtyřech metodách - pouze binární nuly, třikrát přepsat náhodnými daty, přepis algoritmem podle standardů americké armády a tzv. Peter Guttman, který přepíše data celkem 35x, což výrazně zpomalí celý proces.

Také v tomto případě se vyskytuje otázka, jak dlouho bude ještě program efektivní, protože na jeho vývoji se již delší dobu nepracuje. Jeho miniaturnost, dobré výsledky a bezplatnost ale stále hrají v jeho prospěch.

Stáhnout Hard Drive Eraser, bezplatný (617 kB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,