Nejlepší programy pro nenávratné smazání dat

Bojíte se, že některá citlivá data by mohla jít snadno z vašeho pevného disku obnovit a zneužít? Zbavte se jich pomocí speciálních nástrojů. Jaký je z nich ten nejlepší?
Kapitoly článku

Active@ KillDisk

Program se zavináčem v názvu je funkčně bohatý a přitom kompaktní nástroj, který nenávratně likviduje data na pevných i flashových discích. Také tento nástroj se zaměřuje na kompletní pročištění celých disků a diskových oddílů. Nabízí přitom velice příjemné uživatelské prostředí a snadné ovládání.

active1.gif

Je možné jej využívat jak zcela zdarma, tak v pokročilejší placené verzi. V bezplatné verzi zvládá čištění více disků zároveň (přepis náhodnými daty) s podporou IDE, ATA, SATA, SSD a SCSI u více než 2 TB disků a vytvoření univerzálního bootovacího CD či DVD. Za peníze získáte především možnost nadefinovat si vlastní metodu přepisu, tvorbu vlastního bezpečnostního certifikátu a další drobnosti.

active2.gif

Program na fóru doporučil čtenář nous, který jej pravidelně používá. Ve většině případů ale nikoli k bezpečnému mazání, ale ke kontrole a testování pevných disků, kdy sleduje výsledky několikanásobného výmazu a zápisu dat sektor po sektoru.

Stáhnout Active@ KillDisk, bezplatný (18 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,