Nejlepší programy na práci s hesly

Počítačová bezpečnost je stále důležitější, stejně jako ochrana citlivých údajů. Jaký software je ten nejlepší pro práci s hesly, jejich generování, správu či bezpečné uchovávání?

KeePass

Nikoho zřejmě nepřekvapí, že největší popularitu na fóru získal legendární program pro správu hesel KeePass. Jeho princip je jednoduchý. Při prvním spuštění se vás hned v úvodu zeptá na hlavní a jediné přístupové heslo, které si musíte pamatovat. Následně otevřené hlavní okno programu je pro větší přehlednost rozděleno do několika kategorií.

keepass1.png

Sem lze vkládat citlivé údaje a bezpečné heslo vám může určit obsažený generátor. Při vytahování vložených dat z programu jste omezováni jeho bezpečnostními limity, např. při zkopírování hesla vydrží ve schránce pouze deset vteřin. Celý obsah programu se navíc ukládá do zašifrované databáze za použití Advanced Encryption Standard (AES) a algoritmus Twofish.

keepass2.png

Velkou výhodou KeePassu je pochopitelně jeho bezplatnost a také široká dostupnost na různých operačních systémech i mobilních zařízeních. Není problém tak mít hesla zabezpečená a synchronizovaná např. přes Dropbox, GoogleDrive, SkyDrive a další služby, jak ostatně zmiňují čtenáři s přezdívkami michal.siman, Ahzs, JakubCh a mnoho dalších.

keepass3.png

Stáhnout KeePass, bezplatný (2 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,