Nejlepší programy na návrh bydlení pro neprofesionály

Nemusíte být architekt ani počítačový expert, abyste dokázali navrhnout budování či úpravy svého vysněného bydlení pomocí speciálních programů. Ty nejlepší vám zde nyní nabízíme.

Stavba domu, rekonstrukce bytu, stěhování, změna a posunování nábytku, malování pokojů a mnoho dalšího lze simulovat pomocí počítače dříve, než se do takové práce pustíte. Budete tak mít alespoň základní přehled o tom, jak bude výsledek vypadat, je-li realizovatelný, popř. jestli se vám takto bude líbit.

Na diskusním fóru Živě.cz na toto téma řada uživatelů zmínila své tipy na programy s tímto zaměřením. Někteří doporučovali profesionální či poloprofesionální a drahé nástroje typu ArchiCAD, 3D CAD od SolidWorks či bezplatný DraftSight. Jedná se o pokročilé a náročné CADové systémy, s nimiž si začátečník toužící po přestavbě místností nemá šanci poradit.

Na druhé straně ale někteří čtenáři doporučovali programy jednoduché, s přívětivou licencí, snadným ovládáním, příjemným zobrazením a třeba i konkrétní specializací na některý úkon při návrhu bydlení.

Tyto programy vám nyní představíme a nabídneme ke stažení. Klepněte na šipku.

Diskuze (12) Další článek: Týden Živě 172: Patenty, fámy okolo G+ a notebooky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,