Nejlepší program pro vzdálenou pomoc s nemocným počítačem

  • Vzdálená pomoc patří k běžným činnostem zkušenějších uživatelů
  • Pro vyřešení softwarových problémů většinou není nutná fyzická přítomnost
  • Dobře poslouží aplikace pro vzdálené ovládání

TeamViewer

Nejznámějším programem pro vzdálené ovládání počítače je bezesporu TeamViewer. Z běžné aplikace pro připojení ke vzdálené ploše se postupně stala platforma pro konference i vzdálenou pomoc. K tomu nabízí několik užitečných nástrojů, které podporu na dálku znatelně usnadní.

Image 3.png
Pro připojení stačí stáhnout klienta a nadiktovat ID s heslem

Důležitou vlastností je opravdu jednoduché zprovoznění. Na počítači, k němuž se chcete připojit, stačí stáhnout malý klientský soubor označený na webu jako Quick Support, který stačí bez instalace jen spustit.

obrázek 192.jpg

Následně vám druhá strana nadiktuje zobrazené ID a heslo, čímž pro ni práce končí. Vy se nyní prostřednictvím plné verze programu připojíte a kromě vzdáleného ovládání můžete využít další funkce.

Jednou z nejdůležitějších je podpora textového a především hlasového chatu. Není tedy nutné po dobu vzdáleného ovládání žhavit telefon nebo používat jiný komunikační kanál. Dále je možné provádět vzdálené restarty a po dokončení oprav umí TeamViewer počítač uzamknout.

Pro nekomerční použití je aplikace zcela zdarma a její ovládání by měl zvládnout opravdu každý. Vzdálené počítače lze ovládat také z mobilních platforem díky aplikacím pro Android i iOS.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,