Nejlepší program pro vzdálenou pomoc s nemocným počítačem

  • Vzdálená pomoc patří k běžným činnostem zkušenějších uživatelů
  • Pro vyřešení softwarových problémů většinou není nutná fyzická přítomnost
  • Dobře poslouží aplikace pro vzdálené ovládání

„Někam jsem kliknul a už to nic nedělá. Něco mi to píše a nejde to dál. Je tu jen nějaká tabulka, co s ní mám dělat?“ To jsou tradiční problémy méně zkušených uživatelů, kteří svoje techničtější okolí zásobují nekončícími problémy s počítačem. Ve velké části případů přitom jde pouze o softwarovou záležitost, která je vyřešena za pár desítek sekund. A kvůli ní není třeba fyzická přítomnost u počítače, stačí, když si dotyčný zvládne stáhnout klienta některé z aplikací pro vzdálenou správu.

Protože nám jde především o maximálně jednoduché řešení, které ze strany nezkušeného uživatele nevyžaduje žádnou konfiguraci, vyloučili jsme z přehledu běžnou vzdálenou plochu, která v případě Windows není zrovna nejspolehlivějším řešením. Zpravidla je také nutné na hostitelském počítači nutné vzdálené připojení povolit a zjistit IP adresu, což už může být nad technickými dovednostmi nejednoho nezkušeného uživatele.

Do výběru jsme zahrnuli aplikace, které umožňují plnou kontrolu nad počítačem. Řešením však může být i Skype, jenž umožňuje sdílení pracovní plochy. Stačí tedy, aby dotyčný z nabídky Volání vybral možnost Sdílení obrazovek a poté jej již navigovat ke kýžené nápravě problémů.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,