Nejlepší program pro stahování obrázků z internetu

Kliknutí pravým myšítkem a poté uložit, to není příliš efektivní způsob práce, pokud chcete stahovat větší množství obrázků či fotek z webových galerií. Lepší je použít specializovaný nástroj.

Jaký je nejlepší program pro hromadné stahování obrázků a fotek z internetu? Na takovouto otázku jsme se ptali čtenářů na fóru Živě.cz. Tato činnost je výrazně specializovanou záležitostí a ne mnoho lidí skutečně potřebuje často ve větším množství stahovat obrázkové soubory z webu. Diskuze tak byla plná individuálních tipů na konkrétní nástroje, mezi nimiž nechyběly ani klasické downloadery, stejně jako nástroje pro off-line surfování či konkrétní příkazy.

Velice často čtenáři doporučovali využití pluginů do webových prohlížečů. To se jeví jako velice efektivní možnost v případě, že brouzdáte po internetu a najednou vás zaujme nějaká webové galerie. Řešení je pak velice prosté a především rychlé. Pokud chcete ale sofistikovanější řešení, je možné se podívat do níže uvedeného seznamu specializovaných programů.

PicaLoader

Klasická aplikace pro vyhledávání a hromadné stahování obrázků z internetu. Jednoduše na zadaném serveru stáhne všechnu obsaženou grafiku, kterou lze vyfiltrovat podle nastavených parametrů (velikost, rozlišení, barevná hloubka atd.). Program dále zvládá odmítnutí stahování duplikátů, obnovení ztraceného stahování a ukládá všechny informace o souboru získané ze serveru, na němž je umístěn (jméno, datum vložení, URL).

PicaLoader.jpg

Jeho předností je především jednoduchost, nenáročnost, rychlost a pohotovost. Přestože se právě u posledního zmíněného faktoru nemůže rovnat s pluginy ve webových prohlížečích, nijak výrazně za nimi nezaostává. Program v diskuzi doporučil Pittbu11, který zmiňuje vlastnosti jako stahování thumbnailů podle vytvořeného profilu z vybrané stránky či nastavení hloubky prohledávání adresářové struktury. I když je třeba si za něj zaplatit, Pittbu11 jej užívá již několik let se vší spokojeností.

stáhnout program PicaLoader 1.71 (2,0 MB)


Bulk Image Downloader

Program sloužící k rychlému a hromadnému stahování obrázků z internetových galerií v plném rozlišení, nejen malý náhled, pomocí čtyř kroků. Dokáže dokonce automaticky postahovat obrázky z jejich původních lokací, na něž zadaný server pouze odkazuje. Zvládá také získat informace o obrázku z kódu webové stránky. Integruje se do prohlížečů IE, Firefox, Chrome i Opera.

bulk.gif

Jako bonus pak postahuje i video soubory ze stránek typu Google Video, DailyMotion, MegaVideo atd. I za tento program je třeba jeho tvůrcům platit. To ovšem neodradilo diskutujícího s přezdívkou Minatory, aby si jej zakoupil, byl s ním spokojen a ještě jej doporučil na fóru Živě.cz.

stáhnout program Bulk Image Downloader 4.14.0.2 (5,3 MB)


Extreme Picture Finder

Opět sharewarový program, který zautomatizuje stahování obrázků z webových stránek. Program dokáže stáhnout obrázky v plném rozlišení a o maximálních rozměrech na celé stránce, nebo se může zaměřit pouze na určitou část webu i konkrétní soubory a omezit jejich kvalitu i velikost. K vyhledávání obrázků můžete použít i vestavěný vyhledávač, který podle zadaných kritérií (téma, rozměry, kvalita, formát) nalezne požadovanou grafiku. Aplikace dokáže stahovat naráz až z 30 různých spojení a zvládá připojení i k heslem chráněným projektům.

extreme.png

stáhnout program Extreme Picture Finder 3.13.2 (2,7 MB)


PicasaDownloader

Stále populárnější editor a prohlížeč fotek Picasa s důrazem na jejich co nejrychlejší a nejjednodušší úpravu se v poslední době ve spojení s jednou z nejvyužívanějších webových služeb společnosti Google – Picasa Web Albums – stává velice produktivním nástrojem. U mnoha návštěvníků a uživatelů prohlížením vznikla potřeba stáhnout galerie k sobě do počítače.

picasa.png

K tomu jim může pomoct jeden malý český prográmek, jehož vývoj bohužel přes slibné začátky pomalu ustrnul. To ovšem na jeho účinnosti a lehkosti nic nemění. Jednoduše v něm zadáte adresu galerie a program všechno automaticky stáhne. Vše hezky česky, snadno, rychle, efektivně a zadarmo.

stáhnout program PicasaDownloader 1.1 (120 kB)


GetWebPics

Další z řady programů specializujících se na hromadné stahování obrázků z webových stránek. GetWebPics je v lecčem velice podobný off-line webovým prohlížečům. Stahuje velké množství souborů, které uživatel dopředu pomocí formátu, velikosti, rozlišení a dalších kritérií definuje. Program umožňuje zachování adresářů a nabízí i množství přehledných statistik. Pokud se potřebujete připojovat k zabezpečeným serverům, GetWebPics zvládá i práci s přístupovými údaji.

getwebpics.png

stáhnout program GetWebPics 2.9 (3,0 MB)


PicDownloader

Tento program je určen především méně zkušeným uživatelům. Ovládá se skrze několika krokového průvodce, do kterého zadáte adresu cílové stránky, poté nastavíte hodnoty, na jejichž základě bude program vybírat a stahovat obrázky, stisknete příslušné tlačítko a program začne stahovat. Mezi nastavitelné charakteristicky stahovaných souborů patří samozřejmě formát, velikost, rozlišení a další. Během samotného stahování lze obrázky prohlížet, editovat či mazat. Neočekávejte však od programu pokročilé techniky úpravy grafiky. Naleznete zde jen opravdu základní úkony.

picdownloader.png

stáhnout program PicDownloader 4.5 (1,7 MB)


Diskuze (19) Další článek: Týden Živě 114: Už ani slovo o slevách!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,