Stavebnice

Vybrali jsme 30 stavebnic a programovatelných robotů pro děti a jejich rodiče

  • Získejte děti pro techniku a programování
  • Anebo se sami naučte kódovat a prototypovat
  • Vybrali jsme stavebnice a roboty pro malé caparty i budoucí experty

Jak nadchnout děti, tatínky i maminky pro techniku a naučit se třeba i základy programování? Zapomeňte na logaritmická pravítka a nudné učebnice a pořiďte jim i sobě některou z elektrických a programovatelných stavebnic.

Většinu z nich opravdu ocení i začátečníci z řad dospělých. Ostatně, s takovým robotickým Legem nebo britským prototypovacím mikropočítačem pro naprosté zelenáče Micro:bit si dodnes hrají i studenti na univerzitách.

Výběr produktů je čistě redakční a seřazený od té nejlevnější stavebnice. Odkazy vedou ve většině případů na náš srovnávač cen Zboží Živě.


Blikající letadélko za padesátikorunu

Cena: 55 Kč

Na začátku cesty za poznáním nemá smysl utrácet tisíce korun za sofistikovanou elektroniku. Jestli byla vaším dosavadním největším technickým počinem výměna staré žárovky, kupte do začátku libovolné pájecí pero za pár kaček a stavebnici blikajícího letadélka v ceně jedné letní limonády.

580254ac-4a38-475a-9f18-8b67d205a912

V balení najdete desku plošných spojů ve tvarů letadélka s otvory, do kterých připájíte základní součástky. Po zapnutí začne letadélko díky periodickému vybíjení a nabíjení kondenzátorů blikat, přičemž šťávu dodá jedna knoflíková baterie. Jelikož se jedná o součástky s drátovými vývody (THT), jsou mnohem větší než ty miniaturní pro povrchové pájení (SMT), a s dětmi to proto zvládnou i rodiče-elektrozačátečníci.

ELKIT SVBC2040 Letadlo zábleskový blikač THT ELKIT SVBC2040 Letadlo zábleskový blikač THT
nabízí 1 obchod za cenu 55 Kč
Srovnat ceny na Živě
Diskuze (2) Další článek: Neseďte doma, když nemusíte. Pobyt v přírodě 20 hodin týdně dokáže výrazně zvýšit produktivitu

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,