Nejlepší partneři HP dávají dobrý obraz o úspěšných firmách v IT u nás

Většina vyhodnocených jsou české firmy – že by to něco znamenalo?
Hewlett-Packard vyhlásil zhruba v polovině března své nejlepší partnery v České republice; ocenění předával mj. generální ředitel Hewlett-Packard Europe, muž se skutečně evropským jménem: Franz Nawratil.

HP je firma s vůbec nejširším portfoliem produktů a služeb na trhu (ne co do počtu, ale co do skutečné šířky); protože je také firmou silnou a „prestižní“, znamená toto ocenění mnoho i pro konkrétní firmy a hlavně, sděluje mnohé i o jejich úspěšnosti.

Nyní ke konkrétním oceněním. Firma Csc Computer Services byla označena za „nejlepšího rostoucího (tj. „mladého“) partnera firmy; jednalo se o brněnskou pobočku. Mezi distributory byli ocenění oba velcí, CHS Czechia za nejlepšího prodejce SupportPacků, TH´System pak za nejlepšího „wholesalera“, tedy za nejvíce přešoupaných krabic. Určitě se raduje více TH´System; SupportPack je sice pěkná věc, ale obraty nedělá.

Expert & Partner Engineering dosáhl hned na dvě nejvyšší příčky, obě nesmírně ceněné: jako nelepší supportní partner a za nejlepšího VARa v oblasti personal systems – „malí Experti“ už dávno nejsou malí a skutečně potvrzují, že na ně nemá ani řada zahraničních společností se silným kapitálem. V oblasti Unixu (HP-UX) byly vyhlášeny dvě firmy – pro technická řešení (CAD/CAM) je to firma ITS (distributor I-DEAS a tradiční bašta pro značku Hewlett-Packard) a OR-CZ pro komerční řešení. Nejlepším prodejcem periferií se stal AutoCont, což také není překvapení – řetězec jeho prodejen je suverénně nejsilnějším počítačovým „chainem“ u nás.

Váš názor Další článek: Dvě nové rodiny disků od Seagate

Témata článku: , , , , , , , , , ,