Nejlepší online služby pro vykreslení grafů

Sestavení grafu funkce je často velice náročný úkon, který bez spousty vědomostí dokáže jen málokdo. Jsou ale služby, které základní funkce nakreslí za vás.

Jedná se nejmocnější nástroj na tomto poli. Nejen že vykreslí libovolnou funkci, ale umí ukázat i postup řešení. To se velmi hodí v případě, že si nevíte rady s řešením a potřebujete postrčit správným směrem. Zobrazit postup řešení ovšem umí jen v placené verzi. Ta stojí v případě užívání webové verze v prohlížeči $5,49 měsíčně (cca 110 Kč), pro studenty se slevou za $3,75 (cca 75 Kč). Dobré využití nabízí i mobilní aplikace, která na iOS, Android, KindleFire nebo NOOK stojí $2,99 (cca 60 Kč) a zůstane vám navždy. Ta totiž také umí řešit složité rovnice, odkrývat jejich řešení krok po kroku a nebo kreslit grafické řešení.

obr - grafy/wolfram-brno.jpgobr - grafy/wolfram-fce.jpgobr - grafy/wolfram-sbs.jpg
Nalezená data o Brnu. • Zintegrovaná funkce a výsledný graf. • Řešení krok po kroku funguje pouze u placené verze.

WolframAlpha není ani zdaleka jen nástroj pro matematiky. Je to jakási rozsáhla encyklopedie, která umí vyhledávat podle zadaného klíče a dávat do souvislostí různá data. Například stačí napsat název města a aplikace vám vypíše nadmořskou výšku, počet obyvatel, vzdálenosti mezi jinými městy a další. Tuto funkci oceňuje čtenář s přezdívkou Odpadlík. PiranhaGreg považuje WolframAlpha za to nejlepší, nicméně dodává, že neplacená verze je oproti zpoplatněnému Wolframu Pro podstatně zjednodušená, zejména co se týče úpravy a stažení grafů.

obr - grafy/20140801_125123000_iOS.pngobr - grafy/20140801_125144000_iOS.pngobr - grafy/20140801_125152000_iOS.png
Stejný integrál zadaný do iPadu. • Součástí placené aplikace pro mobilní platformy je i řešení krok po kroku.

Odkaz na web WolframAlpha

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,