Nejlepší nástroje pro rozpoznání hardwaru počítače

Potřebujete snadnou a pohodlnou cestou získat co nejvíce informací o svém hardwaru, abyste například mohli vyřešit nejrůznější problémy, stáhnout nové ovladače apod.? Vyzkoušejte některý z námi nabízených nástrojů.
Kapitoly článku

HWiNFO

HWiNFO bývá často považováno za vhodnou bezplatnou alternativu vůči jinak dobrému programu AIDA64. Aplikace poskytuje kompletní informace o hardwaru, nabízí několik základních testů pro změření výkonu a sleduje stav počítače. Monitoruje i jeho zdraví (teplota, napětí, ventilátor), přičemž získané výsledky a informace je možné exportovat do různých formátů (CSV, XML, HTML atd.) nebo zobrazit na grafu v reálném čase.

HWiNFO1.png

Velkou výhodou je již zmíněná bezplatná licence a možnost mít přenositelnou verzi vždy po ruce na flashce. Rovněž tento program se může pochlubit dlouhou historií jdoucí až do konce minulého století. Navzdory tomu ale jeho vývojáři neusnuli a stále v dostatečně krátkém čase přicházejí s novou a novou aktualizací.

HWiNFO2.png

Program získal podporu nejen od již jednou citovaného vindise, který o něm tvrdí, že nabízí stejné množství informací jako AIDA64, jen je zdarma, ale na fóru jej jako nejlepší doporučil čtenář s přezdívkou ustijuf.

Stáhnout HWiNFO, bezplatný (2,8 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,