Nejlepší nástroje pro instant messaging

Textová komunikace v reálném čase je navzdory rozšiřování hlasových a videohovorů stále populární, i když mnoho nástrojů obsahuje všechny tři možnosti spojení. Jaký je ten nejlepší?

Facebook chat a Google Talk/Hangouts

Z diskuze lze ale také zaznamenat trend v podobě přechodu na komunikaci bez zvláštního desktopového programu, tedy pouze za využití online služeb. Rozšířenost Facebooku a jeho chatu, stejně jako e-mailového účtu na Gmailu s jeho Google talkem je značná. Mnoho lidí tak nemá vůbec potřebu instalovat zvláštní komunikační software, když mohou využívat svůj webový prohlížeč.

facebook.jpg

K těmto službám lze přistupovat i z klasických desktopových klientů, kteří zvládají více protokolů, nebo z oficiálního facebookového nástroje Facebook Messenger. Google talk je ze strany Googlu nahrazován službou Hangouts a ačkoli jednoduchý klient pro Google talk stále funguje, mnozí diskutující doporučují využívat Google Hangouts jako doplněk v prohlížeči.

hangouts.png

Mnoho uživatelů k těmto alternativám přešlo v důsledku zrušení oblíbené služby Meebo, která umožňovala skrze vlastní webové rozhraní připojení a komunikaci přes mnoho různých protokolů. Přesně takto se ke komunikaci pouze přes Facebook, Gtalk a také Skype dostal balast.

Stáhnout Facebook Messenger

Stáhnout Google Talk Hangouts

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,