Nejlepší nástroje na anonymní brouzdání internetem

Ať už trpíte paranoiou, nebo vás NSA skutečně sleduje, jsou situace, kdy se vyplatí se po internetu pohybovat anonymně. Existuje řada různých programů a postupů, jak toho dosáhnout, podívejte se na ty nejlepší.
Kapitoly článku

ST Proxy Switcher

Jinou možností, jak anonymizovat vlastní pohyb po internetu, je využití připojení prostřednictvím anonymních proxyserverů, čímž zamaskujete svou IP adresu i místo, z něhož se připojujete. Užitečné to je krom jiného v případě, kdy chcete využívat internetových služeb, které jsou poskytovány jen v konkrétní zemi, zatímco při připojení z počítače v naší domovině jsou vám tyto služby odepřeny.

st-proxy1.png

ST Proxy Switcher v jednoduchém rozhraní malého okna nabízí předlouhý seznam dostupných a přístupných proxyserverů k využití. Stačí pouze kliknout na vybraný server a získáte k němu přístup a jeho prostřednictvím bude komunikace dále vedena. Na cílovém webu či službě se již vaše IP neobjeví.

st-proxy2.png

Samozřejmě lze počítat s tím, že některé servery přestanou být po čase k dispozici. Aktualizace jejich seznamu a nastavení je ale opět záležitostí několika vteřin a několika kliknutí myši. Také tento program se snadno užívá a nemusíte za jeho služby vůbec nic platit.

Stáhnout ST Proxy Switcher, bezplatný (1 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,