Nejlepší nástroje na anonymní brouzdání internetem

Ať už trpíte paranoiou, nebo vás NSA skutečně sleduje, jsou situace, kdy se vyplatí se po internetu pohybovat anonymně. Existuje řada různých programů a postupů, jak toho dosáhnout, podívejte se na ty nejlepší.

JonDo

Na závěr si ještě představíme opensourcový nástroj a službu pro změnu IP adresy počítače, takže můžete anonymně surfovat po internetu, odesílat anonymní e-maily, chatovat a spoustu dalších věcí. Tento program je třeba nainstalovat do počítače a přes jím vytvořenou bránu tečou data šifrovaně přes kaskádu dalších serverů.

jondo.png

Aplikace je napsána v Javě, což s sebou nese jistá omezení, ale na druhou stranu také přináší multiplatformitu, takže je dostupná jak pro Windows, tak pro Mac OS, různé verze Linuxu i Android. Nicméně program je nenáročný na systémové prostředky a lze jej libovolně modifikovat pro vlastní potřebu.

jondo2.jpg

Také JonDo je možné používat zdarma, ovšem bude vám odepřena plná rychlost celé sítě. Ta je bez omezení dostupná pouze uživatelům s placeným účtem. Na druhou stranu i na bezplatném anonymním účtu je rychlost velice slušná a až na chvíle nějakého masivního vytížení s tím na běžnou práci nebudete mít problém.

Stáhnout JonDo, bezplatný (69 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,