Nejlepší nástroj na práci s ID3 tagy

Hudební sbírka o velikosti mnoha desítek gigabajtů není u řady uživatelů ničím výjimečným. Pro pohodlné prohlížení a sledování přehrávané hudby je dobré mít správně vyplněné ID3 tagy.
Kapitoly článku

TagScanner

Do základní trojice nástrojů pro práci s ID3 tagy už nám zbývá jen TagScanner. Jedná se o velice populární a bezplatný program, který je funkčně velice podobný výše uvedenému Mp3tagu. Je tak do značné míry na vkusu a osobních preferencích uživatelů, který z těchto programu si zvolí, jejich funkčnost, vybavenost a cena jsou velice obdobné.

tagscanner.png

Kromě klasických úprav údajů audio souborů ručně či za pomoci databáze zvládá přepisování a vytváření ID3 tagů z názvu souboru a naopak umí přejmenovat soubory podle informací v tagu. Výhodou je také existence přenositelné verze, která nevyžaduje instalaci a můžete ji mít kdekoli s sebou.

Jeho velkým podporovatelem v diskuzi byl Khostri. Ten jej využil na úpravu sedmnácti tisíc skladeb a předělání názvu souborů a adresářové struktury. Dle jeho mínění TagScanner v tomto plně porazil Mp3tag.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,